Pomoc s výberom strechy pre tento projekt domu

Profilova fotka
Ahojte, chcel by som coskoro stavat dom, cely si ho planujem sam ale este niesom rozhodnuty aku strechu zvolit, len viem ze by som chcel pravdepodobne plochu strechu s max sklonom 2 stupne. Planujem stvorcovy jednopodlazny dom obytna plocha 187m2 a strechu by som chcel stvorcovu cca 275m2 a aby presohavala z kazdej strany 1,5m a dozadu na terasu za domom 4m. Najprv som uvazoval nad monolitom betonom aby vzadu na terase nemuseli byt podperne stlpy a bola lepsia poziarna odolnost a nezhorel cely dom ak vznikne poziar. Lenze taka strecha so zateplenim 50cm polystyrenom zvonka by vysla aj 30 tisic €, tak som od toho upustil a bude stacit asi aj drevenna asi pultova, ktora sa da zateplit ovela lacnejsie sklenenou vatou 50cm zvnutra. Ulozny priestor na streche vobec nepotrebujem. Strop zvnutra by som chcel sadokartonovy kazetovy aby som mal moznost hocikedy sa dostat a otvorit strop a potiahnut nove kable alebo rekuperaciu, alebo co bude treba. Chcem rovnu strechu hlavne kvoli fotovoltaike. Chcel by som sa spytat ci pultova strecha je ta prava pre mna, alebo existuju aj nejake ine moznosti? V prilohe najdete podorys aj fotky tej pultovej strechy. Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Tá foto krovu je z našej realizácie. Môžete spraviť drevený krov, ale z väzníkovej konštrukcie. Bude mať ale určitú výšku, ak Vám to nevadí a vence potom musia byť v jednej výške.
Odpovedať
Profilova fotka
S tym podorysom by sa dalo este pohrat... viem ze na to sa nepytas no si si isty ze to chces takto?
Odpovedať
@kachnak1 To vážne chceš dať vstup do detských izieb hneď pri vstupných dverách do domu? A dvere do spálne rovno vedľa sedačky v obývačke? Veď ani telku nebudeš môcť pozerať, keď manželka bude spať alebo bude chorá. Nebolo by predsa len lepšie, keby si si dom neplánoval sám, ale poradil sa aj s nejakým projektantom či architektom? Podľa mňa tam máš veľa architektonických nezmyslov, ktoré by som ja určite nedal. Okrem hore uvedených máš 2 kúpeľne pri sebe, potom zo spálne musíš ísť do kúpeľne cez obývačku a kuchyňu. Technickú miestnosť a špajzu spoločnú miestnosť? Ale možno ti to tak vyhovuje. Na papieri. A v realite zistíš, že si naprojektoval somarinu.
Odpovedať
@kachnak1 prepac ale musim k dispozicii, ako uznavam ze mas plno miesta na auta palec hore ale okrem toho je to cisty grc, tie iozby pri vchode, ultra uzke kupelne, ani jeden samostatny hajzel, ta dlha izba, spalna z obyvacky, aj ta obyvacka uzka .. oriantacia je aka.. fakt pozri daco ine toto je divne
Odpovedať
to je dom asi cisto len pre autá :-D ...neviem este ci aj v tej technickej miestnosti bude dobre miesto pre komoru -> bude tam asi teplo pre potraviny
Odpovedať
@sysell @rojcek lebo v novych domoch ma auticko vzdy najvacsu izbicku, detom tolko miesta netreba, vsak naco? Aj tak po mature zdrhnu z domu... (a na dovazok v tomto konkrétnom dome je garaz rovnaka ako obyvacka + jedalen + kuchyna spolu =-) )
Odpovedať
@zita19 nie ako vazne to mi nevadi, ja som za sklady garaze a pod. v dom blebo bordel treba skladovat, len k tomu treba prisposobit aj dom. Ta dispozicia je uz aj na mna moc. Inak vyrastol som v izbe daco cez 4x4m a v podstate je to aj zbytocne, postel, skrina stol pri stene a v strede 9m placu len tak.. tam to decku az tak netreba
Odpovedať
@sysell zjavne si nemal autodrahu :-)
Odpovedať
@kachnak1 https://static.4nets.https://static.4...
Odpovedať
presah 2m material bsh hranol
Odpovedať
@zita19 mal sklapaciu na stene... skoda ze asi nemam foto, odhadujem plocho cca 1,6m x 2m aj mimourovnovu cast, mal som aj vlaciky neboj
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem vam pekne za nazory, ja si rad necham poradit. strecharov som kontaktoval cez sukromne spravy. Pozeram projekty domov na roznych strankach uz vyse troch rokov a zatial som nenasiel ziaden co by mi uplne vyhovoval tak som si to skusil poriesit sam. Mal som poziadavky aby vpredu bola dvojgaraz za nou daky sklad na rozne haraburdy naradie a tak a vzadu na sirku kuchyna s obyvackou. podla toho som dorobil zvysok. a podaril sa mi stvorcovy tvar co je super. V kuchyni a obyvacke sa bude najviac casu travit, tak som ju dal na juhozapad a aby bolo vidno na cely pozemok za domom, tak je otocena na sirku. Bude tam cela stena presklenena a za sklom este kryta terasa a 4m strecha. V obyvacke sa len bude sediet na gauci a pozerat telka alebo relaxovat tak si myslim ze je velka akurat, brat ma rovnaku v panelaku a je to super. nemusi byt sirsia potom aj daleko od TV uz by sa sedelo. S touto kuchyno obyvackou som maximalne spokojny. dalej dve kupelky vedla seba ziadne samostatne WC: kupelne som sa snazil orientovat co najblizsie technickej miestnosti aby neboli dlhe trasy teplej vody. Technicku miestnost som orientoval pri krbe, lebo bude teplovodny a bude moct priohrievat vodu v 1000litrovom zasobvniku. jedna ta mensia bola povodne len WC, ale dorobil som k nemu aj sprchovy kut aby som mal dve plnohodnotne kupelky deti mozu mat spodnu zvysok hornu alebo ked bude jedna obsadena druha bude volna. Nie je to dobry napad? V tej vacsej som teraz rozsiril chodbicku medzi umyvadlom a stenou na 65cm. Technickú miestnost som oddelil od komory, v technickej miestnosti chcem hlavne boiler 150l + zasobnik 1000litrov tak potrebujem velke dvere. mozno aj jednotka rekuperacie by tam mohla byt. ta dlha izba sa mi tiez extra nepozdavala, tak som to skusil upravit aby sa aj zo spalne neslo cez obyvacku. stratil som cez 6m2 kvoli predlznej chodbe, ale mozno je to lepsie ako v tom prvom plane hore. velkost detskych izieb 12m2 podla mna staci, vsak to nieje byt ze by potrebovali velke izby deti budu hlavne vonku travit cas dufam :) A preco by vadilo ze su detske izby pri vchode? vsak dvere sa daju zavret aj slabsie ked budu spat a nie trieskat nimi ze padne omietka. napravo mam suseda nalavo mam len rolu tak velkne okna mozu byt jedine dole hore a vlavo. Planik cislo dva uz vyzera lepsie ci stale nic moc? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zkuste se nad tím ještě zamyslet. Opravdu není dobrý nápad dát děti hned do zádveří. Nevím, jak máte velké děti, ale tady by chtěl mít pokoj možná nějaký 16-letý puberťák, který chce utíkat v noci z domova.
Odpovedať
@kachnak1 bez urážky, ale vôbec to nie je dobre, je to ešte horšie. Ideš postaviť dom 200-250 m2, investuj niekoľko tisíc za kvalitný návrh domu a potom aj za projekt, podľa ktorého budeš stavať.
Odpovedať
Vstupná chodba je špinavá zóna, deti tade budú prechádzať mnohokrát za deň, a hoci aj v noci z WC, možno aj bosé. Práčka v úzkom výklenku v komore je nepraktická, treba aj priestor na manipuláciu s prádlom, či špinavým, či čistým vybratým z práčky. Ak bude na práčke sušička, tak tam vidím ešte väčší problém, prádlo zo sušičky treba čím skôr poskladať, alebo aspoň vyrovnať. Ak sušička nebude, kde budete sušiť v zime? Zo spálne je stále ďaleko do kúpeľne. Kúpeľne veľkostne na hrane, v tej menšej si ani neviem reálne predstaviť sprchové kút, do ktorého sa dá pohodlne (ak vôbec) vojsť.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?