Podbíjanie strechy OSB doskami

Ahojte, najbližšie má čaká podbíjanie pohľadov. Chcem sa spýtať, či nasledujúci postup je správny: 1. OSB dosku priskrutkujem k bočnej a spodnej strane pomúrnice a stredovej väznice (obr. č. 1) 2. OSB doska sa pripevní na samotné krokvy (obr. č. 2) 3. EPS prilepím PU penou a následne zafixujem kotvami k OSB doskám (obr. č. 3) 4. EPS prilepeím na čelnú plochu pomúrnice/stredovej väznice a krokvy (strešnú krytinu mám vysunutú cca. 100 mm za poslednou krokvou, takže podľa toho volím hrúbku EPS) obr. č. 4 Samozrejme súčasťou podbitia bude lepenie fasádneho EPS, na obr. to nie je vidieť. Je tento postup správny? V akých rozostupoch treba skrtutkovať 15 mm OSB dosku ku krokvám, prípadne akú dĺžku skrutiek voliť. Ak použijem denbraven thermowood je potrebné kotviť, aké kotvy použiť?
Odpovedať
Profilova fotka
Volakedy davno, nas na skoleniach ucili ze medzi tabulami osb dosiek treba nechavat medzeru 2-3mm kvoli nasiakaniu vody... Nie je jednoduachsie spravit rost z dosiek a na neho kotvit esp pomocou tercikov a skrutiek?
Odpovedať
@tarbavalaba Takto to chcem aj urobiť, okrem bočnej strany krokvy (vidď. obr.)
Odpovedať
Profilova fotka
malo by to byt v poriadku... nezabudnut poriadne zasietkovat....
Odpovedať
Aký je správny spôsob sieťkovania v mieste prechodu fasádneho EPS a EPS nalepeného na podbití? Sieťka sa ukončuje v tomto spoji alebo sa tento spoj prekryje sieťkou. Nechcem aby to v budúcnosti praskalo v tomto mieste.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?