Pochôdzna strecha(terasa)

Profilova fotka
Ahojte,mame vedla domu strechu,pod ktorou je pivnica a garaz,použivame ju ako terasu.Povodny majitelia ked nam predavali dom,nalepili Ipu,ale ta sa samozrejme pretrhla a zatekalo.Ipu sme strhli,praskliny zabetonovali. 1.existuje ,,nivelak,,do exterieru na vyrovnanie nerovností? 2.nejaky nater,ktory bude pochôdzny,mozu sa na neho polozit stolicky,stol... (Nieco mame uz vybrate,len ci by to bolo vhodne)
Odpovedať
@darsy 1. Nivelák nie. Načo potrebujete tam nivelák? Chcete to zarovnať? Alebo treba spraviť spád? Môžete tam dať betónovýá poter 5 cm, tým zarovnáte aj povrch, aj spád viete urobiť. 2. Žiadny náter nebude trvácny, časom to bude pretekať, Tam treba dať riadnu izoláciu, napr. Fatrafol. Pod neho geotextíliu, aby sa fólia neprederavila od betónu, Na to jemný štrk (nie drvaný makadam), dlažbu 4 cm a potom tam môžete dávať nábytok, aký len chcete a budete to mať pochôdzne. Jediné, čo by mohlo byť miesto Fatrafolu je striekaná izolácia Polyurea. https://www.purizolex.com/polyurea/ To vytvorí takú 2-3 mm gumovú vrstvu obdobnú fólii.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 vyspadovane to je,len je to krive,ako podtekala pod ipu voda,sa to rozdrvilo a su tam hrboly.Manzel tam chce dat tento nater.Je to strecha,nesmie tam ist nic tazke uz.
Odpovedať
@darsy Náter môže byť, je to tiež polyuretánový základ, ako tá polyurea, ktorú som ti odporučil. Tú polyureu striekajú za tepla, toto sa nanáša za studena valčekom alebo štetcom. Ak dáte 2-3 vrstvy, tak to bude izolovať. Ale nábytok na to dávať nebude dobré - môže sa to predrať alebo kovové nohy môžu izoláciu poškodiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 buduci rok bude terasa inde,ale je to proste priestor hned vedla domu,čiže lavička tam asi bude.Prehovaram muža aby tam urobil drevene podium,kde sa da stol a stolicky. A nejaký vyrovnavací externy ,,poter,,alebo nivelak nevieš poradiť?Pod ten nater?
Odpovedať
@darsy Bohužiaľ neviem poradiť. Ale nivelák do exteriéru nie je veľmi vhodný, je to moc tenké a ľahko sa poškodí. Radšej dať betónový poter, cca 4-5 cm. Len je otázne, ako je únosné podložie - tá strecha..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?