Plastové šindle a škridle

Chceme meniť krytinu a rozmýšľame nad plastovým šindlom a škridlou. Máte niekto skúsenosti.
Odpovedať
@jurasik stále čakám na vaše názory
Odpovedať
Máme plastovú škridlu od wimber 5r. Niektorá škridla stráca farbu ale nieje to veľmi vidno. Neviem či už firma doriešila originálne doplnky - krajná lišta/škridla (keď je strecha Ačkova); snehové zábrany; schody ku komínu. Tieto veci sme museli osobitne zháňať zisťovať či budú sedieť... Hrebenač na strechu 22° bol problém nasadiť. Výhoda je hmotnosť.
Odpovedať
@jurasik keď škridla tak pálená alebo betónová. Ten plastový šindel mi príde ako pekné riešenie ale na chatu/kolibu alebo staru chalupu.
Odpovedať
@jumt chceme to na staršiu chalupu ale nevieme sa rozhodnúť tak chcem názor aj od tých čo s tým majú skúsenosti
Odpovedať
@jana85946 Pani Jana a akú firmu ste mali
Odpovedať
@jurasik myslíte firmu na položenie škridle na strechu? Takže firma- Pat & Mat 😂 (ja s manželom) Prikladám aj novšie fotky strechy z hora (zámer bol odfotiť bleskozvod, ale vidno pekne strechu a miesta kde je farebne vytiahnutá od slnka)
Odpovedať
Tiež si myslím, že slnko z toho vyťahá farbu. Niekedy v začiatkoch vraj bol problém, že škridle sa časom (možno od tepla) odhýnali, ale údajne je to už vyriešené. Škridle sa navzájom zasúvajú do takých drážok a tie posilňujú ich rozmerovú stabilitu. Nedávno som komunikoval s výrobcom a ten mi povedal, že škridle sú vyrobené z toho istého materiálu, alebo príbuzného, ako sú nárazníky na autách. (tak také budú aj ich vlastnosti) Potreboval som prikryť jednu strechu a tiež som uvažoval aj o plastových škridliach, no nakoniec som predsa použil plech - klick (z ktorého som ale sklamaný). Od škridlí ma odradili najmä tieto 2 veci, ktoré ma nepresvedčili: 1. požiarná odolnosť 2. riziko farebnej (ne)stálosti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?