Ošetrenie plochej plechovej strechy

Ahoj majstri, potreboval by som poradit. Kupil som dom s plochou plechovou strechou. Dom ma 40 rokov a predpokladam ze strecha nejak podobne. Na streche bol robeny nater ale neviem akou farbou a predpokladam ze to bolo dost davno lebo sa na nej objavuju hrdzave mapy. Ako by som mal postupovat pri osetreni tejto strechy? Netecie a momentalne ju nechcem zateplovat, hlavne ju chcem niecim natriet popripade predist pripadnemu zatekaniu. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak vám vyhovuje farba.x-krát odskúšané.Renolast.http://www.efarby.sk/kategoria/farby-na-kov-a-drevo/asfaltove-farby/novochema-renolast-novy---asfaltohlinikova-farba/
Odpovedať
antonmesaros dik moc
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež sa prikláňam k Renolastu ma vynikajúce vlastnosti pri Naších poveternostných podmienkach.
Odpovedať
ja osobne by som najprv z tejto strechy odstránil všetku tu hrdzu. Môžeš to oškrabať nejakou brúskou. Až následne by som sa pustil do obnovovania strechy nejaká základová farba plus final, prípadne niečo čo sa dá použiť hneď na prvý raz. Potom sa už len spoliehať že tá farba dlho vydrží.
Odpovedať
Dakujem paani. Na ocistenie hrdze mozem pouzit aj droteny kotuc predpokladam. A pod ten Renoplast mam dat aj zaklad alebo nejaky druh penetreku?
Odpovedať
Profilova fotka
pokud nevime krytinu je tezke poradit nater ne vsechny natery drzi na vsem
Odpovedať
mili3478, krytina je plechova, a podla toho ze je na nej hrdza predpokladam ze nie hlinikova. Bohuzial presnejsiu specifikaciu asi nebudem schopny dat. Teda ani neviem ako by som to spravil :)
Odpovedať
Urcite je tam obycajny pozinkovany plech aky sa daval v minulosti na strechy bezne. Ocistit hrzdu, je uplne jedno cim- drotena kefa, bruska...... umyt vodou, aby si dal dolu hrubu spinu a natriet. Aj hocijakou najlacnejsou zakladnou farbou, drzat tam bude bez problemov. Takyto zakladny nater vydrzi cca 6-8 rokov, potom treba natierat znova. Ked das kvalitnejsi= drahsi nate, tak vydrzi dlhsie. Natierat stetcom, nie valcekom, farba bude drzat lepsie. ;-)
Odpovedať
Tiež som použil Renolast na strechu garaže, poklop vodovodnej šachty aj na betónovu vodovodnú šachtu... iba odporúčam a použi ochranné pomôcky, nenatieraj pri veľkom teple, skúsenosti na ktoré človek len tak ľahko nezabudne :-S
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@jackoniell nazdar Jacko, prosim ta daval si aj zakladnu farbu pod ten Renolast??? ja som obrusil plech kefou a smirglom, je pozinkovy so zvyskami starej farby, ale hrdzavy nieje vobec.. davat uplne staru farbu bezozvysku sa mi zda zbytocne, kde drzi nech tam zostane, navyse pri zvysenom namahani, bruseni nejakou karboskou s ocelovym kartacom by som mohol narusit este zachovaly zinok... ja len teda neviem, ci mam dat zaklad, alebo natierat hned renolast...strecha je mierne sikmaasi tak 25 stupnov, dakujem za odpoved...
Odpovedať
@miro7787 Ahoj, nemám veľa skúsenosť so zvyškami starších farieb a renolastom. Mal som všetko úplne vyčistené a vybrúsené. Ak máš obavu o plech-zinok, skús otestovať reakciu renolastu a farby na menšej ploche, či sa nezačnú robiť guličky a drobiť, keď to natreš (platí pre nebrúsené, značne zvetrané farby myslím). Renolast obsahuje organické ropúšťadlá a záleží aj na farbe ktorú budeš pretierať. Plechové podklady môžu ale nemusia byť ošetrené základným alebo vrchným náterom. Ja osobne som natieral hneď s Renolastom a drží dodnes, dúfam (dom som predal) :-D Držím palce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jackoniell ďakujem za odpoveď, strechu som uz natrel celu, vyzera to dobre:) idem dat este jednu vrstvu... do duchodku mi to s tym zinkom hadam vydrzi:)
Odpovedať
Profilova fotka
@jackoniell a jak pokravuje tvoja stavba domu??:)stavias bungalov ci poschodak??
Odpovedať
@miro7787 jasné , vydrží dlho. Dom pozri album chrochrinka :-D bungalov
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@miro7787 Ahoj, čítam tvoj starší príspevok a mám podobný problém, aký si mal pred dvoma rokmi. Tiež plechová strecha - pozink so zvyškami staršej farby. Zatiaľ nie je korózna, len sa olupuje stará farba. Dával si základný náter pod renolast a koľkokrát si natieral renolastom. S čím odstrániť starú farbu? - kúpil som oceľový kartáč na flexu. Díky za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Nazdar, nedaval som zakladny nater... rovno Renolast a 2 vrstvy zatial drzi
Odpovedať
Profilova fotka
@martinsz cistil som to spachtlami a smirglom..potom som to oplachol vodou z hadice
Odpovedať
@miro7787 díky za skorú odp.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?