Oprava strešného okna

Dobrý deň, máme taký problém s oknom na dome. Strecha zatiaľ nezateká a ideme jej rekonštrukciu riešiť o rok, čo ale podľa mňa nepočká je okno, ktoré prikladám na fotke. Ide o to, že predchádzajúci majiteľ nechal zjavne zhniť rám a teraz to drží len nejakou silou vôle a chcel by som do ďalšieho roka ešte kým to prerobíme mu predĺžiť životnosť. Dáte mi nejaké rady, prípadne je tu niekto kto by mi to vedel nejak v blízkej dobe spraviť? Rozmerovo je to samotné sklo okolo 40x45cm. Bývame v Šamoríne. Predstavoval som si to ako možno vyrobiť drevený rám do neho vložiť sklo a nejak primontovať dočasne na starý rám? Alebo niečo také, vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
Je problém rovno osadiť nové okno?
Odpovedať
@jankazb no to práve neviem je to tam okolo toho už dosť hrdzavé a neviem úplne nájsť niečo na tento rozmer
Odpovedať
odstrojiť okolo okna škridle, odmerať presný rozmer a osadiť klampiarom na mieru vyrobený šál- rám okolo okna- drahá rada. Dá sa to aj na kolene bez klampiara, ale chce to trošku improvizácie a zručnosti. V stavebninách zakúpiť úžľabový hliníkový plech a z neho vyrobiť tesný rolák.. Ale, kdedže v každom prípade bude treba odstrojiť zopár škridlí a cena nového výlezového okna je okolo 80€, tak asi najjednoduchšia cesta bude výmena. Zožeň rovnakú veľkosť ako pôvodné okno a nemusíš ani zo škridlí rezať. Len vymeň jedno okno za druhé. Niekedy je tá najdrahšia cesta práve tá najlacnejšia... Len si skontroluj latovanie a montážny rám okolo okna.. ak bud zhnitý aj ten, tak sa to trošku skomplikuje. A teraz tá najdôležitejšia otázka. Fakt to okno nevydrží ešte rok do rekonštrukice, ked vydražlo prdošlých 60?
Odpovedať
@zicher "Fakt to okno nevydrží ešte rok do rekonštrukice, ked vydražlo prdošlých 60?" Len poznámka: To je logicky úplne chybná otázka, pretože ak by to okno malo životnosť aj 200 rokov, tak v nejakej sekunde sa rozpadne, alebo začne pretekať. A keby si sa spýtal sekundu predtým, že ak okno vydržalo 200 rokov, či nevydrží ďalšiu sekundu, správna odpoveď by bola "nie". Niekde ten pohár proste pretečie a je to jedno, či doň kvapká 10 minút alebo 200 rokov. 🙂 @bichalmajus Ja som mal podobný problém (s komínom) a jednoducho som ho rozobral a strechu vyplnil škridľami. Takže ak to okno netreba (čo neviem), tak možno by stálo za to ho proste dať preč a doplniť škridle.
Odpovedať
@bichalmajus OK, skúsme dať užitočné rady. Súhlasím s @petiar , aj ked si do mna prišiel rýpnuť. vyhodiť okno, pribiť dve laty a zaškridlovať je najlepšie a najlacnejšie.. niekde v rohu povaly budeš mať pár náhradných škridiel. alebo mám tu jeden tip, volá sa to wakaflex- https://www.stavebnyeshop.sk/wakaflex... výborne sa tvaruje, dobre lepí na všetkom a zvládne s nim pracovať aj amatér.. stačia nožnice. Výmena okna asi rentabilná nebude, ked to má vydržať iba rok. Alebo bude, ked to nové okno použiješ aj na novej streche. Závž možnosti.
Odpovedať
@zicher To nemalo byť rýpnutie, len taká logická pripomienka. 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?