Ocelove rámy v krove

Ahojte, chcem poprosit o info, ci ste sa s tym niekto stretli a ako ste to riesili. Mame projekt na poschodovy dom s rozponom 10 m, sedlova strecha 25 st, nadmurovka 1,8 m a statik nam navrhol dva ocelove ramy v krove, ktore maju podopierat stredove vaznice. Mate niekto podobne parametre domu, ako ste toto riesili, davali ste ramy? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie Mam pomurnice 11m vkuse aj vaznice stredove a aj hornu vkuse 15x15cm Pomurnice su 10m os seba a krokvy su 18x8cm kazdych 70..75cm dolne kliestiny z oboch stran krokiev 18x5cm a horne kliestiny tesne pod stitovou vaznicou a kazdu druhu krokvu podopiera stlpik 8x8cm .
Odpovedať
hm, taktiež mam oceľovú konštrukciu (rám) ktorý mi podopiera drevenú stolicu. Zjavne máš niečo špeciálne, skús sa ho popýtať na iné varianty ako by sa to dalo riešiť, no ak ti to tam dal tak jedine len dodržať.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj nám navrhol statik oceľové rámy a rozmýšľame či ich naozaj aj treba ... mame poschodovy a sedlovú strechu sklon 15 a 25st dom má pôdorys 12x12,5cm a poschodie je len nad jednou polovicou
Odpovedať
Aj nám navrhol statik oceľové nosníky a tvrdil že inak sa to nedá (nechcelo sa mu to prerábať). Keďže by to bol tepelný most ako sviňa, oslovil som iného statika a navrhol mi krov komplet v dreve. Len pridal pár stĺpikov a vystužil v tých miestach deku. A keď si pozriete môj album, strecha je hotová a nesie ťažkú keramickú krytinu..
Odpovedať
@miroslav33 no ja mam oceľovú konštrukcia, konkrétne stolicu z UPE profilov. Na nosných priečkach mám stužujúci veniec, do ktorého som osadil krátko po zaliatí oceľovú platňu, a na túto platňu bola osadená žeriavom celá stolica + navarená, Konštrukcia sa nachádza v podkroví, ktoré nieje zateplené a nebude ani obytné. Zateplený bude len strop obytého podlažia. Myslíš že aj v tomto prípade tu bude vznikať mosť a bude vrážať do venca/muriva cez platnu? Prípadne, máš nejaký návrh ako by som to mohol ošetriť? Zajtra už foliujem a koncom týždňa snád aj škrídlu uložím. Konštrukciu mi narhol projektant/statik, nechcel ju nahradiť drevom ani po mojom naliehaní.
Odpovedať
@111mirka111 Ešte je dôležitý druh krytiny...
Odpovedať
Krytinu mame navrhnuty plech. Bojime sa tych ocelovych konstrukcii, kolko vas to vyslo? Mame navrhnute dva ramy ukotvene v deke.
Odpovedať
@stefanl prosim kolko stala ocelova konstrukcia s montazou a zeriavom?
Odpovedať
@123choco123 na statike sa nesetri, navrhol vam to statik z nejakeho dovodu, tak to treba dodrzat.
Odpovedať
Profilova fotka
@klara321 ja si myslím že to tam dal len aby mal on poistku pretože toho železa nabúchať všade raz toľko sko reálne treba
Odpovedať
@123choco123 tak sa skuste spytajt nejakeho druheho statika, ked mate pochybnosti. No neviem, ale za mna radsej mat nieco predimenzovane ako poddimenzovane.
Odpovedať
Profilova fotka
@klara321 to mame asi aj v pláne ... áno ale napr do spodného podlažia nám navrhol na spevnenie železo betonovy stĺp a neviem prečo by niečo take nemohlo byt aj hore s tým že by boli len ocelove časti priamo v krove :) uvidíme
Odpovedať
Článok sa načítava...
@111mirka111 ak ti to pomôže, material stal 900e, bola v ňom oceľ o váhe 1300kg (čisto len UPE profily).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?