Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
Ahojte, som tu nova, nevedela som do ktorej kateg… @nitakimuri nič nerieš, daj si vatu do uší a pokojne spi. Pukanie je síce nepríjemné, ale zrejme nebude život ohrozujúce. Treba si nechať skontrolovať statikom nosnú konštrukciu strechy, či nie sú niektoré hrady príliš vykrútené, to môžre spôsobovať tie zvuky. ALe ak držia pohromade, nikde nie je hrada nalomená, vyskočená, respektíve príliš prehnutá, tak by sa nič vážne nemalo diať. Aký typ strechy máš? Predpokladám valbovú krokvovú strechu so stolicou, ked máte povalu aj podkrovie. Alebo klasické Áčko s klieštinami? Môžu pracovať klieštiny, môže pracovať stolica do vazníkových spodných trámov, ak nie je dobre podložený v strede do nosnej steny. Poškodenie by bolo viditeľné a strecha by sa aj tak sama nezrútila. Ak sa jedná o drobné puknutie, alebo zavrzganie, tak by som mu nevenoval pozornosť.. Nespia ti v noci na povale holuby, alebo nepodleteli pod škridlu vrabce? Tie môžu vydávať zvuky. V tom čase sa nedávala pod okapový plech mriežka, ak tam vôbec aj nejkaý okapový plech je.Odpoveď na príspevok od zicher:
@nitakimuri nič nerieš, daj si vatu do uší a poko… @zicher jezis velmi pekne dakujem za promptnu profi odpoved. Je 23:20 h, 4rocny syn davno spi, ja bdiem, načuvam, premyslam keby ma zavalilo ci som dostojne oblecena.. Tie zvuky su tu nad hlavou, my sme v podkrovi (sikme stropy), nad nami padlas, nezatepleny, bez stresnej izolacie, no dlazka je tam izolovana tou sklenenou vatou ci take cosi a na nej je podlaha z drevenych dosak, tie su uz fest zosušene. To vrzganie a klepkanie je akoby nam dakto chodil nad hlavou.. nechodi, ani kuny ani hlodavce tam nemame odkedy je tam pípátko s ultrazvukom. Vrabciaky su na opacnom konci padlasa, maju hniezdo pod tymi vypadanymi dostickami co lemuju strechu, ale tie su v noci ticho. Tramy su rovne, mocne, ako nove, len pozdlz ma kazdy ryhu/prasknutie. Este hutam, padlas ma v tej tichsej polovici krizom od jedneho tramu k opacnemu (zajtra odfotim) pribite 2 dosky, oco si tak urobil 'policu' na dosky a laty, ktore uz nepotreboval. Cize 1 polovica padlasa je zatazena cca 50 ks doskami ktore "lezia" na tramoch, kym druha, hlucna polka padlasa nie je zatazena nicim. Zajtra obvolam statikov, bohvie ale, ci vedia prist hned alebo maju dlhe cakacie lehoty. Som z toho uplne na nervy. Cely dom som si pekne sama vymalovala, podlahy urobila sama, obkladacky v kupelni tiez vlastnymi rukami, teraz fasadu si sama zena malujem nanovo (pekne), vsetko je drahe uz a ked si pomyslim, ze by bolo treba nieco cele prerobit, to uz by som nemala z coho. Tak len dufam a modlim sa, ze ocovi kamarati co postavili cele sidliska a tisice bytov, ten náš domcek hadam velmi neodflakli... Prajem Vam vsetko dobre a vazim si Vasu ochotu, rady a čas.Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
Ahojte, som tu nova, nevedela som do ktorej kateg… @nitakimuri domy s drevenym krovom a skridlou bezne praskaju, hlavne ked sa meni teplota medzi dnom a nocou, co teda v poslednej dobe boli celkom vykyvy. navyse pri 30-rocnom dome nic neobvykle.Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
Ahojte, som tu nova, nevedela som do ktorej kateg… @nitakimuri myslim si ze keby bol krov nejako vazne poskodeny tak by si si vsimla nejake ine problemy, napr.zatekanie prehnute stropy, zatvaranie okien dveri by neslo dobre. No ak chces byt uplne kludna, zavolaj si statika ci skuseneho tesara nech ti za par eur urobi kontrolu krovu. Ale podla toho co pises, to skor vyzera na normalnu reakciu domu na teploty, nie na ziadne zrutenie.Odpoveď na príspevok od ronnan78:
Niesom odborník, ale myslím si, že je to nejaké z… @ronnan78 ked sme pred 30 r postavili dom, boli myši a 1 kuna, lapili sme ju, dali ultrazvukovy plašič na baterky za 25 e, aj v pivnici aj na zahradnej chatke mame plasice a odvtedy fakt nic, ani jedina mys. Ono su to uplne ine zvuky nez bol vtedy dupot zverov, su to zvuky ako prasknutie plechu alebo dreva.. rozmyslam ci to nahodou nie su prave tie medene plechove odkvapy.. lebo je to len na juznej strane kde nam praži slnko.. na severnej strane je tichoOdpoveď na príspevok od jan45:
To pípatko vypnite, zbytočná energia a riziko skr… @jan45 ked sme pred 30 r postavili dom, boli myši a 1 kuna, lapili sme ju, dali ultrazvukovy plašič na baterky za 25 e, aj v pivnici aj na zahradnej chatke mame plasice a odvtedy fakt nic, ani jedina mys. Vrele odporučam kazdemu. Ono su to uplne ine zvuky nez bol vtedy dupot zverov, su to zvuky ako prasknutie plechu alebo dreva.. rozmyslam ci to nahodou nie su prave tie medene plechove odkvapy.. lebo je to len na juznej strane kde nam praži slnko.. na severnej strane je ticho. Apropo, mam 46 r 😉 kopu prace, povinnosti, konickov a vydlazdit schody ci urobit terasu alebo vymalovat nasich DESAT velkych izieb je pre mna mentalny welness 😃 ak mate napad, čo ine mi pomoze zaspat (a nenačúvať jak strazny pes) nez tabletka dithoadenu, sem s nim 😉 asi len zmenit lieky, hahaOdpoveď na príspevok od deciont:
@nitakimuri domy s drevenym krovom a skridlou bez… @deciont dakujem za uistenie 🙏🏾 nasla som rovnake info aj na zahranicnych weboch, presne ako Vy vravite. Len teda ja uz paranoidna s baterkou po nociach po padlasi beham 😁Odpoveď na príspevok od leopapech:
@nitakimuri myslim si ze keby bol krov nejako vaz… @leopapech dakujem velmi pekne. A este dotaz, taky statik len pride a pozrie, ci bude o tom vypracovavat daku dokumentaciu, prosim? Lebo na nete pisu ze statik berie za posudenie domu aj cez 1000 e, co je celkom dostOdpoveď na príspevok od ronnan78:
Niesom odborník, ale myslím si, že je to nejaké z… @ronnan78 dakujem, mali sme zvery 30 r dozadu, odvtedy mame vsade ultrazvukove plasice a parada, nikde ziaden trus po zveroch, ani dupot a skrabot nad hlavou. Toto je taky zvuk jak plech ked prehnete, alebo drevo ked sa rozpina, dost mozne ze je to zmenou teploty ked cez den je 23 C a v noci 6 C.. pred mesiacom vrzlo len sem tam, resp vobec, to len teraz akp sa nahle otepliloOdpoveď na príspevok od mgx:
@nitakimuri https://www.stsa.sk/cennik 30euro hod… @mgx velmi pekne dakujem za poradenstvo, zariadim sa podla tohoOdpoveď na príspevok od nitakimuri:
@ronnan78 dakujem, mali sme zvery 30 r dozadu, od… @nitakimuri Radosť žiť v dome - s takým ultrazvukovým smogom.Odpoveď na príspevok od leopapech:
@nitakimuri myslim si ze keby bol krov nejako vaz… @leopapech dakujem za upokojenie, kiež by to tak bolo ako pisete 🙏🏾👍🙂Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
Ahojte, som tu nova, nevedela som do ktorej kateg… @nitakimuri ale môžu to byť aj duchovia, pripadne duše ktoré si na druhom svete a nemali ste s nimi urovnane vzťahy.Odpoveď na príspevok od st89:
@nitakimuri ale môžu to byť aj duchovia, pripadne… @st89 no namôjdušu aj to mi uz napadlo, len blbe je, ze so vsetkymi som mala len dobre vztahy 😃Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
@st89 no namôjdušu aj to mi uz napadlo, len blbe … @nitakimuri možno žiješ dlhodobo v ťažkom hriechuOdpoveď na príspevok od starysomar:
st89 - hlúposti! @starysomar dôvod, že je to hlúposť? Zato ze ty tomu neveríš?Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
@st89 no namôjdušu aj to mi uz napadlo, len blbe … @nitakimuri tak pokiaľ veríte na zblúdilé duše, choďte za farárom nech vám dom vysvätí. Ale myslím si že ako alternatíva číslo jedna je hlavne ten posudok od statika 😁Odpoveď na príspevok od janula_be:
@nitakimuri tak pokiaľ veríte na zblúdilé duše, c… @janula_be mam, prave pred hodinou som sa stretla so statikom, velmi ma upokojil, všetko vysvetlil, videl, zhodnotilOdpoveď na príspevok od prirodokochac:
Sakra, už len exorcistu jej poraďte...😡 Ale že by… @prirodokochac haha, diky za snahu, to ze chlapa mat pod slovenskou strechou z mnohých dôvodov nechcem este ale neznamená, ze ziadneho nemám 😁 pre objasnenie, pracujeme a zijeme viac menej mimo EU, tu ja len zveladujem dedicstvo. Ale zahradnik, opatrovatel deti a upratovacka by na nasej usadlosti uplatnenie urcite nasli 😃Odpoveď na príspevok od st89:
@nitakimuri možno žiješ dlhodobo v ťažkom hriechu @st89 no zrovna ja veru určite!!! 😅😅🤦🏻♀️🤦🏻♀️😅😅Odpoveď na príspevok od starysomar:
st89 - zato, ze jej dristami pritazujes! @starysomar klud, pan nas aspon skusa pobaviť a rozptylit obavy, mile od neho 😁 bola som dnes so statikom, všetko obbjasnene, zhodnotene, vybavene, tak uz som kludnejsiaOdpoveď na príspevok od nitakimuri:
@prirodokochac haha, diky za snahu, to ze chlapa … @nitakimuri môj príspevok bol skôr ironický, na pobavenie a odlahčenie paniky s tým praskaním. 😉