Nasiakavost skridly

Ahojte, da sa zistit pri skridle, aku ma nasiakavost? Je tento udaj niekde uvedeny? dik
Odpovedať
Profilova fotka
@sabernr malo by to byť v technickom liste konkrétneho výrobcu a materiálu
Odpovedať
@jan45 vdaka za odpoved. predpokladam, ze sa to udava v %. V akych hodnotach sa sucasne skridly pohybuju? Mam na mysli strednu triedu...
Odpovedať
@sabernr Tondach má tradíciu, môžeš si pozrieť kopa nových aj starých striech. Nasiakavosť ma malú a je mrazuvzdorná. Ak by bola nejaká zlá séria, tak ju podla záruky vymenia. Keď zoberieš všetko od Tondachu, máš takú zľavu že sa ti neoplatí kupovať inde.
Odpovedať
Profilova fotka
Betonová škridla má nízku nasiakavosť. Pálené majú vysokú nasiakavosť okolo 10%, preto je tam potrebná glazúra, aby sa tomu obmedzilo. Bramac píše okolo 2%.
Odpovedať
Najnizsiu nasiakavost pri palenej skridle ma Nelskamp, do 3%, vsetci maju viac
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.fsv.cvut.cz/svoc/2006/pris...
Odpovedať
@cubicomp Koľko stojí Nelskamp a kde si môžem pozrieť 30+ ročnú strechu s touto krytinou? :-D
Odpovedať
@polystyren cenu si vies zistit a strechu si chod pozriet do DE kde sa vyraba ;-) Ukaz ma na SK 30+ rocnu strechu s tondachom :-p
Odpovedať
@cubicomp Normálny človek sa pozerá vo svojom okolí a pýta sa ľudí ktorých aspoň trochu pozná. Pozrieť sa do Nemecka, Kanady alebo Austrálie je trápny obchodnícky trik. S pálenou krytinou je historicky najmenej problémov, Tondach je seriózna firma.
Odpovedať
@polystyren mas pocit, ze firma ktora posobi od roku 1953 v DE nevyraba kvalitnu palenu krytinu??? Neviem co je na tom trapne, dat ludom aj inu alternativu ako Bramac a Tondach. NORMALNY clovek rozmysla, porovnava a hlada lepsi produkt. Zadubeny sa drzi v stade co ide okolo neho.... Ja som nepovedal, ze nelskamp je najlepsi, ja som len napisal, ze ma najmensiu nasiakavost medzi palenou krytinou. Nech si kazdy spravi uzaver sam.
Odpovedať
@cubicomp Nasiakavosť nie je jediný parameter krytiny. Najlepší je na vlastné oči overiteľný príklad. A to Nelskamp nespĺňa. Trabant sa vyrábal v Nemecku ešte dlhšie. :-)
Odpovedať
@polystyren nesplna, lebo ho nevidis na kazdej druhej streche okolo seba? to iste ti povie nemec na tondach :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cubicomp Presne tak. Papier znesie všetko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?