Máte skúsenosti s náterom na strechu Sikalastic 618?

Profilova fotka
Ideme opravovať strechu a našli sme novinku Sikalastic 618, len nikde nie je písaná cena a ak ho už niekto vyskúšal tak či je kvalitný? Snažíme sa hľadať tie najlepšie varianty a tak isto aj cenu pretože v septembri ideme zateplovať a dávať fasádu s ktorou sa tiež babrem lebo neviem vyriešiť kombináciu farieb, máme atyp, a to doslova :) bývame tu tri rodiny, takže máme aj tri vchody,máme aj rovnú aj šikmú strechu...na 300 m2, čo nie je lacná položka, len predtým potrebujeme dať do poriadku strechu....Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
V žiadnom prípade neodporúčam riešiť novú izoláciu strechy náterom!!! Žiadny náter nemá životnosť viac ako 5 rokov a väčšinou vydrží tak 2 roky. Prečo si tam nedáte asfaltový pás alebo fóliu???
Odpovedať
Profilova fotka
Sikalastic 618 je na Slovensku momentálne novinka no vonku sa ním opravujú strechy už niekoľko rokov. Ja som strechár robím PVC fólie, klampiarske práce bol som na školení na Sikalastic 618 ale ne strechu by som ho určite nedával . Mám nato niekoľko dôvodov 1. Dosť vysoká cena samotného materiálu / neviem presne ale cca 10 - 15 € 1m2 iba materiá / musí sa aplikovať 2x. 2. Mal by to robiť človek ktorí stým už pracoval žiadna svojpomocná domáca práca. 3. Musíš tam dať presne toľko náterovej hmoty ako udáva výrobca / žiadne šetrenie materiálom / 4. Dôkladné vyčistená rekonštruovaná časť strechy od prachu, mastnôt... Nepíšeš akú mate strešnú krytinu teraz, ťažko je niečo radiť. Ale osobne by som šiel do strešnej hydroizolácie ktorá je u nás bežne používaná. Ak idete po cene aby to bolo čo najlacnejšie tak jednoznačné asfaltové pásy ako Glasbit G200 S42, Elastodek minerál.../ musia to byť asfaltové pásy z bridlicovým posypom/ životnosť asfaltu je cca 8 - 10 rokov. Druhý variant je PVC fólia Fatrafól, Sikaplán, Cefil, Alkorplán... je toho dosť len si vybrať. Životnosť PVC fólie je cca 30 - 40 rokov. Potrebné je uvedomiť si že ak sa rozhodneš pre PVC tak jedná vec je cena fólie a k tomu potrebuješ kotviace prvky,poplastované plechy/ profily/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?