Máte skúsenosti s falcovaným plechom Lindab?

Cawte majstri máte dake skúsenosti s falcovanym plechom Lindab. Ak má niekto foto striech môžte aj pridať. V projekte mám navrhnutu foliu pod plechom delta Trela plus a nad krokvami mi treba dať ties dáku fólia delta ale neviem aku poraďte . Tie fólie delta Trela plus sakra drahé sú...draksie ako samotný plech 😀
Odpovedať
Pridávam skladbu strechy..
Odpovedať
@marecek7291 Ked ti to je drahe stale si tam mozes dat lacnejsie co splni ucel rovnako. Skusenosti s nimi bohuzial nemam, ale projekt vyzera v poriadku :) Mozno chrobak7 bude vediet skor sa k tomu vyjadrit, je vacsi odbornik :) @chrobak7
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek7291 ja len nechápem prečo s takýmito otázkami nejdete za svojím projektantom... 8-( radšej budete veriť tu na MS hocijakým kutilom? (česť výnimkám)
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek7291 Delta trela plus je kvôli odhlučneniu pri daždi...
Odpovedať
Na krokvy by si vzhladom na sklon mal použi foliu s lepiacim pásom. Detla maxx plus je jedna z lepších volieb ktoré sa dajú použiť. Samozrejme na poskytnutie dodatočnej 15ročnej záruky nič nad fóliou nesmie by chemicky ošetrené!!! Ani kontralaty ani debnenie by sa nemalo chemicky impregnovať. Pri takom sklone treba použiť tesniaci pás pod kontralaty. Delta trela sa používa proti hlučnosti ale zrovna táto fólia je taká, kde by som volil lacnejšiu variantu prípadne tam použil bauder namiesto predraženej fólie.Detla trela bola aj je určená na titan-zinok kde váha plechu túto fóliu pritláča. Stane sa na ľahších krytinách že aj keď sa použíjú predlžene príponky určené na túto fóliu tak aj napriek tomu sa spraví medzi falcami "bachor"... vyduje ten plech mierne. Tá fólia, ktorá je dôležitá je tá na krokvách... Nakontaktuj sa na nejakú firmu ktorá ti vysvetlí význam jednotlivých fólií prípadne ďalších detailov.
Odpovedať
@pajko8 pozeral som tie fólie...rozmýšľal by som dať delta vent s plus na krokvy...a NATO dať kontralaty ( myslíš že keď už mám námorné kontrakty a dám ich tam že to bude problém ? ) Krokvy kontralaty už mám na stavbe a všetko je námorné ...akurát dosky na plné debnenie nemám namorené..ta fólia sa mi zdá dosť drahá delta Max Plus..akurát na plné debnenie by som zainvestoval do tej delta Trela plus ...
Odpovedať
@marecek7291 za maxx plus dáš cca 2,99€/bez DPH za m2 je enereticky úsporná a pokial nepoužiješ nič namorené nad fóliou tak od výrobcu môžeš dostať dodatočnú 15ročnú záruku. Určite ja ako strechár odporúčam ísť do tejto fólie ktorá reálny význam v strešnej konštrukcii má. A určite pri tvojom sklone odporúčam použi Detla SB60 tesnenie pod kontralaty prípadne niečo podobné od iného výrobcu. Namorené kontralaty ani debnenie sa neodporúča. Reálne ten problém ako taký nie je keď sú použité namorené materiály ale čo sa týka záruk tak ťa pošlú niekam... Tá chémia zle vplýva na funkčnosť fólie a tým pádom fólia deraduje a nespĺňa to načo je určená. Krokvy sú pod fóliou tie nevadia. Aj výrobca teda dorken uvádza všetko čo je nad fóliu nesmie byť chemicky ošetrené nie pod ňou. Drahá je akurát tá fólia ktorú tam chceš dať proti hluku... Kvôli pohodliu peniaze chceš vyhodiť na niečo čo nie je funkčné a to čo v strešnom plášti plní nejakú funkciu na tom chceš šetriť? Opatrenia proti hluku sa dajú vyriešiť aj lacnejšou verziou fólie ktorú ponúka napríklad KJG prípadne iný predajca/výrobca. Alebo tam stačí použiť Bauder 1,5mm ktorý prerovná nerovnosti lát a takisto splní funkciu odhlučnenia aj keď nie ako Delta Trela. Tá je priamo určená na titanzinok kvoli horucovodnej korozii preto sú tam tie nopy aby zo spodnej strany plechu vlhkosť odkvapla na fóliu a stiekla. Pod plech by som fakt riešil náhradu tej fólie ktorú kúpiš možno o polovicu lacnejšie a ušetrené peniaze použiť na tú dôležitú fóliu.
Odpovedať
A ešte som sa zabudol spýtať lindab plech je v preklade lindab click alebo zvitok plechu z ktorého bude falcovaná krytina? to je dosť podstatná vec pri riešení otázky tej fólie pod plech...
Odpovedať
@pajko8 no tak vravíš že tie kontralaty námorné by si tam nedával...kvôli záruke..čo už keď sú kúpené no uvidíme...vieš čo musím to ešte premyslieť pod plech by si neriešil delta Trela plus lebo je to draksia verzia čo by si tam dával ty akú fóliu akú značku a označenie ?? To tesnenie pod kontralaty to určite dám..taká modrá Paška sa mi zdá že je to plus kontralaty je lepšie nie zaklincovat ale radšej zasrobovat ak sa nemýlim..a na krokvy by si dal delta Maxx plus..a ten plech by som chcel dať Lindab seamline označenie PLX alebo FOP....Lindab click do 7 stupňov nemôže ísť či mýlim sa ? Máš dáke fotky striech čo si robil ? Vravel si že sa tomu venuješ ?
Odpovedať
@marecek7291 ja osobne by som ich nedával ale je to na tebe. Vždy je to na zákazníkovi. Ak chce použijú sa ak nechce dá nemorené. Ak sa rozhodneš pre maxx plus a nemorené rezivo tak si o dodatočnú záruku treba požiadať. Pod plech sa dá v kjg kúpiť cenovo dostupnejší metaldren alebo aj juta tuším vyrába niečo podobné. Povačšine pracujem s hliníkovou falcovanou krytinou a tam v 95% prípadoch dávame bauder alebo nič. A keď tak riešim tú náhradu z KJG. Kontralaty odporúčam šrobovať konštrukčnými skrutkami so zapustenou hlavou. Správne click by nemal ísť ale keď si niekedy investor postaví hlavu tak dá to čo chce a nezaujíma ho nič okolo tak vtedy dávam ruky preč od takej práce... Preto sa pýtam. Pár fotiek máme na webe ale máme to viacmenej ako povinnosť a moc tam toho nemáme pridaného takže aj tak 90% je v telefone či notebooku... ak by si chcel niečo konkrétne pošli správu pošlem fotku prípadne adresu na web ak tak. Pekný deň ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@pajko8 nie je to riziko dávať do strechy nenamorené rezivo? Je to reálny problém že tie impregnácie "žerú" fóliu?
Odpovedať
@martinko85 nie nie je. Výrobcovia fólií uvádzajú malými písmenkami že pokiaľ je od fólie vyššie niečo namorené tak prichádzate o záruku na fóliu. Minimálne Dorken to tak má. To znamená krokvy, pomúrnice, klieštiny pohoda. Ale od fólie vyššie by sa malo používať nemorené rezivo. Kontralaty, debnenie. Pokiaľ je rezivo kvalitné a strecha dobre odvetraná nemá sa tam čo stať. Takisto pri nedajbože budúcej prerábke namorené rezivo už je v kategórii nebezpečný odpad.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?