Krov alebo vazník na tento projekt

Potreboval by som poradiť. Na základe pôdorysu som chcel dať krov, s tým že som rátal ešte s minimálne dvomi oceľovými nosníkmi. Ale statik chce aby som dal ešte jednu nosnú stenu pozdĺž izieb.No ale ak ju tam mám dať tak to som už mohol rovno stavať s pevným stropom, premacom. Podľa všetkého budem takto musieť dať vazník, len sa neviem rozhodnúť či potom vynechať aj tú vnútornú nosnú priečku. Cenovú ponuku som dostal aj bez nej. Cena je avšak na valbovú strechu len za väzníky cca 6500 eur čo je dosť, Pôvodne čo som chcel krov tak strechár + bramac + drevo by to urobil za 8200 komplet. Dom je v nadmorskej výške 470 m.n.m rozhranie medzi 4 a 5. ak sa viete niekto k tomu vyjadriť uvítam akýkoľvek názor.
Odpovedať
Profilova fotka
Projektant dobre hovorí. Treba tam dať nosnú stenu miesto priečky a môže tam byť krov s dreveným stropom (vznikne úložný priestor). Oceľové nosníky sú nezmysel. Ak by sa dal premaco strop, tak to je ešte lepšie a poslúži budúcim generáciám.
Odpovedať
Ja mám dobré skúsenosti s väzníkmi. Neviem, kto vám robil ponuku, ale pri Krove hrou :-D ten rozdiel nie je nejaký veľký. niekedy je to takmer rovnaké. Úložný priestor vznikne aj tam. No pri väzníkoch je jeden problém s izoláciou - ale aj to sa dá riešiť. No každopádne sú väzníky rýchlejšie.
Odpovedať
Takže ak sa to dá nejako spočítať. Ak nechám len obvodové múry a dám väzník bude cena cca 6000 + latovanie + bramac cca 5000 = 11000 ak dám ešte dve nosné priečky tak bude cena cca 8500 komplet strecha (už to vyrátal strechár) + 1000 drevo na uchytenie SDK a + cca 2000 eur navyše pri zakladaní dvoch nosných priečok a nosných stien a venca Čiže cena úplne rovnaká pri obidvoch prípadoch. Rátam správne?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?