Je rozdiel medzi škridlou prírodnej farby a upravenou?

Profilova fotka
Škridla v prírodnej farbe je lacnejšia ako farebne upravená? Aký je tam rozdiel? Jedná sa o Tondach.
Odpovedať
Profilova fotka
@atenaf cenový rozdiel bude asi závisieť aj od konkrétneho typu škridly. my máme tondach rumbu v červenej farbe a cenový rozdiel oproti prírodnej nebol veľký. už si presne nepamätám koľko, ale cca 100-150 eur. určite nie viac. takže sme zobrali engobu. ono ale cenový rozdiel je závislý aj od celkovej veľkosti a zložitosti strechy. my nemáme strechu moc zložitú ani veľkú (aj keď jeden vikier tam predsa len je) a cena komplet škridly so všetkými somarinami a fóliou (dosť drahou) bola 3100 eur. strecha má plochu 150m2.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame teraz ponuku na bramac rozhodujeme sa medzi alpskou a rimskou... na komplet skridlu aj s foliou a s doplnkami ..... tak nam dali cenu 2000 EUR... plocha strechy je 150m2 rozdiel v cene vo farbach nebol.. teraz maju nejaku akciu ... este davaju k tomu aj nejaku poukazku do hornabachu... tusim..
Odpovedať
Profilova fotka
atenaf My sme kupovali nedávno tiež Tindach Rumbu hnedú. Základná farba je vždy najlacnejšia, ale na rumbu bola vtedy akcia, tak nás to nevyšlo o moc viac, keď bola v hnedej farbe.
Odpovedať
my sme kupovali Tondach rumba engoba v ciernej farbe, tiez bola na to akcia na XXL, boli sme spokojny len sme museli este dokupovat skridlu lebo nam ju zle vypocitali na plochu strechy.. :-|
Odpovedať
Do prírodnej ide najmenej pigmentov a potom už cena narastá čím je ich viac.Odporúčam si naceniť škridlu v Maďarsku,cestovali sme tam zo stredného Slovenska a oplatí sa to.Je o polovicu lacnejšia aj s dovozom ako u našich nenapapaních obchodníkov.!!!!
Odpovedať
@atenaf - my si teraz davame robit ponuky (bramac, tondach, euronit). chcela som od tondachu zakladnu farbu (ani nie kvoli cene ale kvoli tej tehlovej farbe), a chlapik nas odhovara, ze ta nema ziadnu povrchovu upravu a preto je viac nasiakava. vraj to nemusime zbadat hned, ale az po 3, mozno 5-tich rokoch.. engoba je povrchova uprava, skridla nie je leskla ako ked je glazurovana.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, prírodná farba-je len vypalovaná farebne upravovaná- pred vypálením sa strieka špeciálnou zmesou (oxidy kovov,..) a až potom sa vypáli. Tento nástrek zabezpečí nižšiu nasiakavosť, väčšiu odolnosť proti machom a dlhšiu životnosť.
Odpovedať
ahoj oslov dobreho predajcu od Tondachu bratovi sa dala čierna engoba a bola o dost lacnejšia ako prírodná zaleží načo maju akciu .Bramac si nedavaj časom ti vybledne !!!! Bramac je farbený Tondach je vypalovaný
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?