Je nutné odstránenie pôvodného asfaltového šindľa?

Je nutné pri montáži plechovej krytiny (škridlplech) odstrániť pôvodný asfaltový šindel,ktorý sa nachádza na streche, alebo môže ísť latovanie s plechom priamo naň? A nepozná niekto dobrých spoľahlivých strecharov v okolí Košíc?
Odpovedať
Profilova fotka
@dumi asfaltový šindel zostane ako poistná hydroizolácia a súčasne parozábrana. Vynikajúco chráni plech a predľži jeho životnosť
Odpovedať
Ďakujem. Pýtam sa preto, lebo som sa stretol z rôznymi názormi. Chystám sa na rekonštrukciu strechy a šindel dávať dole to by bola dosť značná finančná položka navyše, len mám obavu, či tie kontralaty po rokoch na asfaltovom šindli(pod plechom) nezdegradujú.Má s tým niekto skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Trosku to miesas ... pytas sa na latovanie a nasledne spominas kontralaty. Pre vysvetlenie ak das latovanie strati sa moznost odvetravania pod plechom na to sluzia kontralaty tie sa davaju v smere spadu strechy cim vytvoria medzeru a na ne sa davaju laty v smere dlzky strechy.. kolmo na kontralaty tym vznikne prevetravana strecha. Obe riesenia mozu ist priamo na sindel a laty si kup impregnovane priamo z vyroby. Osobne by som isiel do riesenia s komtralatami prave kvoli prevetravaniu nech sa strecha neprehrieva zbytocne.
Odpovedať
Ďakujem za každú odpoveď. Nevyznám sa do striech preto sa pýtam. Jeden majster mi vravel že šindel musí ísť dole, dokonca aj časť debnenia, aby sa to prevetralo a druhý mi zase vravel, že načo by mal ísť šindel dole, veď plech je ľahký a aspoň šindeľ bude slúžiť ako poistná izolácia (tento variant sa mi pozdáva viac, kvôli financiám,keďže strecha je obrovská ), len som sa chcel uistiť, či to bude správne rozhodnutie.
Odpovedať
Zdravim citam o com tu ide a ake nazory maju moj jedniny nazor na to je len jeden vsetkok sindel dolu ja robim strechy a nikdy by som nieco take na streche nenechal ako tu poniektori aj pisu .ma to zle nasledky ked to tam ostane .
Odpovedať
@rado88 bud konkrétny. Aké následky to ma?
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield v rovnakom alebo podobnom časovom intervale viac zarobí, resp zníži náklady na presuny počas roka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?