Hliníková stresná krytina versus krupobitie

Dobry den, prosím o názor vlastníkov rd s hliníkovou stresnou krytinou napríklad Prefa: vydrzí krytina krupobitie bez estetickej vady? Skor si zvolit ocelovú krytinu namiesto hliníkovej? Dakujem za odpovede!
Odpovedať
@szoli81296 ked pride krupobitie, poriadne krupobitie mas jedno aka tam bude krytina. Aj tie ocelove plechy su celkom tenke a z technologických dovodov aj pomerne makke. Ci su odolnejsie voci preliacinam oproti hlinikovym tazko povedat. Dohladaj si v správach ako dopadli niektore auta po poslednom kvalitnom krupobiti v Kosiciach a kasne sa tiez vyrabaju z ocelovych plechov. Myslim, ze krupy velkosti tenisakov bez uhony neustoji ziadny plech, malicke kazdy...
Odpovedať
@szoli81296 To je to posledné, čo by ťa malo trápiť. Skôr by si sa mal obávať poriadneho vetra.
Odpovedať
@ruren Co stym vetrom stale mas? Ak je plech poriadne kotveny cez priponky, a je ich predpisane mnozstvo, moze mu byt vietor ukradnuty. @szoli81296 Aby som aj odpovedal na otazku: je jedno, aky plech si das. Ak pride take krupobitie, ake sa parkrat vyskytlo aj toto leto, preliaciny budu na kazdom. Na autach je pouzity hrubsi plech a tie boli podobane ako tinedzer v puberte. Okrem toho, imunna nie je ani palena skridla. Chlapi, co sa pokladke venuju, mali po tohtorocnych krupobitiach viackrat pohotovost.
Odpovedať
@milanpl Je úplne jedno ako bude prichytený. Keď plech odolá odnesie ho aj krovom a videl som aj podvihnute celé vence s pomurnicou.
Odpovedať
@ruren Cize jedine spravne riesenie podla teba je betonova krytina, pripadne plocha strecha? Ked sa pozeram po strechach kade tade po Slovensku a v zahranici, nezda sa mi, ze by vsetci zdielali tvoj nazor.
Odpovedať
@milanpl Netrafil si sa. Keramická krytina je podľa mňa to správne riešenie. A nemyslí si že nemám skúsenosť s plechovou strechou. mal som ju nad hlavou 20 rokov a nikdy viac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?