Hambalkovy krov

Dobry den. V prilohe je vidiet rez mojim krovom pri ktorom by som potreboval s niecim poradit. Jedna sa o to, ze na dome je navrhnuty najprv jeden veniec nad prekladmi, ktory som tam ja nechcel a ani tam nebude, ale projektant ho tam dal. Jedna sa o to, ze budem mat filigranovy strop, ktory je tu aj zakresleny a spolu s nim bude aj veniec. Avsak projektant mi do projektu nezaratal izolaciu venca co ho zuzi o 5 cm na 25. Tiez vyska stropu a ani venca by nemala byt 20 ale 15 cm, nakolko vyrobca filigranov mi povedal, ze takato hrubka mi bohato staci na moj rozpon stropu. Cize jedna sa o to, ze veniec bude len jeden a nie o rozmeroch 30*20 ale 25*15cm. Myslite ze to bude postacujuce? Alebo radsej mam nechat tu povodnu vysku venca 20 cm. Avsak uvazujem, ze by som ponechal oba stredove vence, ak by bolo treba. Myslite, ze to udrzi tento navrhnuty hambalkovy krov, kde by sa vlastne zuzila vzdialenost pomurnic o 2.5 cm. Dakujem za Vase reakcie a nazory.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri tej výške tam asi podkrovie nebude. Tak prečo tam nedať väzníkovú strechu a vynechať ten strop, tiež by nebol problém so statikou. Na tom pláne ani vešadlo nemáš, no neviem.
Odpovedať
ten strop tam je preto, lebo bude v nom zaliate stropne chladenie a vravim, ze jednoduchy krov mi tam navrhol, lebo to chcem pouzivat ako odkladaciu plochu a na pripadny servis kominu (americkeho)
Odpovedať
@xkodiakx pokiaľ nebude pochôdzna plocha , len odkladací priestor,môže byť väzníkový
Odpovedať
chcem v tom betonovy strop, nie dreveny..navrhla mi tento, lebo je asi lacnejsi, alebo ja neviem...
Odpovedať
@duzu bude tam pochodzna plocha
Odpovedať
a nejde mi o to zmenit typ krovu, ale o to, aby som zistil, ci mi na tento krov bude stacit sirka a vyska toho venca co som popisal vyssie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Toto je celkovo zaujímavá téma: dimenzovať krov, a veniec podľa názorov na fóre. 😄 Statika sa študuje na VŠ niekoľko rokov a dimenzovanie krovu v zmysle noriem sa počíta podľa predpísaných vzorcov. Som ešte nevidel dimenzovať akékoľvek konštrukcie, podľa názorov ľudí. 😎 Nechystáte sa nadimenzovať a upraviť aj konštrukcie mostov? Prípadne upraviť stavbu vodnej elektrárne? Na fóre Vám s tým poradia.
Odpovedať
@mtmarek a tak si predstav, že to skončilo tak, že majster čo mal ísť robiť ten krov, tak sa mu to nepozdávalo...a projektant to dal prepočítať inému statikovi... A ajhla... Chyba... Museli prerobit cely krov a dat tam stolicu....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?