Fúkaná celulóza na zateplenie väzníkovej strechy

Ahojte, mate niekto zateplenu strechu fukanou celulozou? Boli ste spokojni? Poradite, kto vam to realizoval? Vopred dakujem za vsetky prispevky.
Odpovedať
Profilova fotka
Climatizer plus, má zastúpenie na celom Slovensku...
Odpovedať
@efcag mam tiez veznikovu strechu a neviem si presne predstavit ako by to spravili kedze podkrovie nie je pochodzne. Iba jedna cast kde je odkladaci priestor. Tiez to takto mate? Zaujimalo by ma ci to ma nejaky aj pozitivny vysledny efekt.
Odpovedať
@idom @efcag Ahojte mi ideme tiez davat fukanu celuozu a tiez mame veznikovy krov. pozrite si album http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/a... Idom oni to fukaju zo spodu. Cize pokial si strop obyjes osb doskami tak si spravia zo spodu dieru a tak to tam nafukaju
Odpovedať
@miro7 ono praveze pri vaznikovom strope sa strop nezvykne obijat doskami. Medzi vazniky sa natahaju spagatiky a na ne za ulozi mineralna vlna. Pod to sa uz len zavesi SDK. Takze pokial chcem fukanu celulozu, musim strop podbit doskami a navyse zaplatit ovela viac za izolaciu? Chapem to spravne? Aky to ma potom pre mna vyznam?
Odpovedať
@miro7 @calimero no prave ze ja mam uz dom hotovy a su tam 2x OSB dosky a sadrokarton. Takze dieru by som im nedovolil spravit. OSB doska je dalsi tepelny izolant aj ked je to drahsie riesenie ako prichytit mineralnu vlnu iba dratom.
Odpovedať
tiez sme davali OSB dosky prave preto, ze sme uvazovli o zatepleni fukanou celulozou, resp. ak bude treba, tak sa tam dofuka.. Tie OSB-cka nie su zase az tak hrozna polozka a je to jedoduchsia robota, aspon teda my sme to robili svojpomocne a bolo to jednoduchsie zabit dosku a na to hodit vlnu.
Odpovedať
@idom aha, takze tvoja skladba stropu je (zhora): min. vlna, OSB, SDK zavesy, medzi nimi medzera (rozvody rekuperacie) a dolu samotny SDK. Porozabranu mas nad alebo pod instalacnou medzerou?
Odpovedať
Profilova fotka
normálne stačí urobiť sdk strop zavesený na väzníky a parozábranu, hore spraviť lávky s fošní aby sa dalo dostať všade a zafúkať.
Odpovedať
ak ešte nemáš spravenú krytinu a cheš aby boli väzníky estetickým prvkom interiéru, je tu jedno riešenie, a to nadkrokvové zateplenie. na to sú vhodné drevovláknité dosky, už som to na väzníkoch videla. je to veľmi účinné, plus interiér vyzerá vynikajúco :-)
Odpovedať
@calimero ano mam to tak ako pises: http://idom.break.sk/wp-content/galle... Ked davali parozabranu tak som pritom nebol tak neviem kde presne je. Mozem zistit ak ti to pomoze.
Odpovedať
@idom podla fotiek to vyzera tak, ze parozabranu dali zo spodnej strany CD profilov, teda medzi CD profily a SDK dosky. Vies mi prosim ta povedat, aku vysoku medzeru nechali, aby sa zmestili rozvody rekuperacie?
Odpovedať
@idom ahoj, ani my nemame podkrovie pochodzne. Robi sa to asi tak, ze sa krov odspodu zadebni a oni tusim si spravia diery, cez ktore celulozu nafukaju. A inac zaciname rozmyslat o zatepleni celeho domu fukanou celulozou. Dnes sa mame stretnut s odbornikom a na vsetko sa opytam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@idom este jeden pan nam vravel, ze ked si dame odspodu tie osb dosky, nepotrebujeme uz dalsiu parozabranu, teda foliu, ze on tie dosky zlepi na spojoch izolacnymi paskami a zatmeli kde treba po rohoch.
Odpovedať
fuka sa to cez diery tak ako pisete
Odpovedať
nedávno si dával kamoš fúkať celulózu do krovu. tú si zohnali cez firmu Tepore. jednalo sa o produktu Steico cell, alebo tak nejak, dodali materiál, aj realizovali to, všetko v jednom :) http://tepore.sk/
Odpovedať
neviem prečo tu niektorí píšete, že takýto strop nie je pochódzny, je tam dostatok priečok po ktorých sa dá chodiť a aj par dosák sa da položiť ako lávka a všade sa pri fúkani dostanete. Zo spodu cez diery v OSB doskach si myslým že ten dotyčný nebude mať ani šajnu o tom koľko tam toho nafúkal. Zospodu nasponkujete parozábranu, na lepenkáče cikicaky drôt a nafúkať. Chcem vidieť toho odborníka ako dokonale vyskladá mineralnou vlnou všetky škárky medzi hranolami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?