Ferova cena za podbijanie stablonu.

Nazdar strechaci. Potrebujem podbit stablon na poschodovom dome. Jedna sa o: 1. Zateplenie vonkajsej strany pomurnice 12x15cm EPSkom. 2. Zateplenie 60 cm fasady od vaznikoveho nosnika pod veniec. 3. Podbitie OSB3 doskami (12mm). 4. Oblepenie OSB dosiek 2cm EPSkom. 5. Oriprava na malbu (kleber). Ca 65 beznych metrov z coho ca 40m je vo vyske ca 7m. Kolko.stoji take nieco?
Odpovedať
1
2
@ivantausk ak je kvoli tomu nejak dolezity region, tak sa jedna o Nitru.
Odpovedať
Profilova fotka
16€ práca , 2€/m2 lešenie osb12 mm 3,3€/m2 ,pomocné laty cca 30€ polystyrén + kotvenie +lep + sieť 4€/m2 Ťažko sa k tomu vyjadriť bližšie .Takéto veci sa rátajú priamo na mieste ,podľa prístupnosti k montáži ,hlavne lešenia.
Odpovedať
@mesarosanton 16€\m2, 2€\m2... Toto je za pracu, ci tych 4€\m2 je tiez za pracu sietkovania? Rozumiem tomu spravne, ze to je okolo 1200€ za pracu??
Odpovedať
@ivantausk No asi hej.Lebo aj mne robili krovari 100m2podasia a davali my tam polystyren a aj osb dosky a zobrali my 1100eza robotu a material som im kupila ja.Dneska je robota draha ale co uz ked som to ja nevedela tak som to dala chlapom ktory sa tym zivia,Ale co uz vsetko nemozem vediet a co vieme si robime sami.
Odpovedať
@petka456 ono ani tak neide o to, ci viem ci nie.... Ale nemam lesenie a uz coskoro ani cas :(. A je pravda, ze dnes si takyto ludia uctuju 25€\hod....1200€ na 2 ludi na 3 dni po 8 hod...
Odpovedať
@ivantausk No ja ti verim.Ja som mala tu vyhodu ze mam nizky bungalov a lesenie mali svoje.Mali len jednu klietku a tu si prenasali.Ale robili my to viac ako 3dni.Ja uz ani neviem lebo mne to robili este v januari a v oktobri sme davali na osb dosku polystyren s tanierikmy a lepidlo so sietkou.ja ti verim ze mas malo casu ked ti idu za tyzden striekat penu ale pripravene to musus mat lebo ti pena vyleti von a to by bola skoda tvojich penazi.Drzim palce az ti to dobre dopadne.Ale daj to tym chlapom co ti robili strechu a mas po problemoch.A ked su sikovny tak za tyzden ti to spravia ked uz chces striekat penu.
Odpovedať
Profilova fotka
robievam samostatne len podbytie /ziadne eps ani nic...proste len priprava pred eps.../ z dosky alebo osb dosky. cena prace bez materialu je cca 5 €/m2.... klasicky bungalow ma cca 60 m2 dookola... praca trva 1 den.. pri montazi z lesenia je to o nieco drahsie...co ja viem u nas chalani robia eps+sietka+kleber za 6-7 €/m2
Odpovedať
@makovy cize to opieras o tehlu a nie o PS? Nieje tam potom velky tepelny most??
Odpovedať
@makovy No tak to mas dobru cenu.No ale ked to dam krat 5e to tych 60m2 by si my zobral 300e.Dobre to pocitam teda plus material.Ale ten polystyren tam treba dat ten tam neuskodi a zaes to as taka poloska neni ako by my to malo robit niaky problem.Ale to mas cenu bez lesenia.Takze ked priratam lesenie tak potom kolko beries aku cenu tam mas.
Odpovedať
@ivantausk ja som to spravil nasledovne: Ak by som mal dat 1200€ za pracu, radsej som si kupil v Obi 5 metrov vysoke lesenie za 350€ /dve klietky o dlzke 1,5 metra, ktore sa daju nadstavit na seba, alebo vedla seba..../, ktore pouzijem da sa povedat na celej stavbe /stropy, lepenie fasadneho EPS, fasada,...../ a robim pomalicky sam / a otec+svokor/. V kapse mam 850€. Odratam od toho nejake to pivko a jedlo a mam usetrenych nech len 700€, co je polka sumy na zateplenie celej fasady.... :-) https://www.obi.sk/lesenia/hymer-mont...
Odpovedať
@megdesign no jo, ja potrebujem 7m...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk dom sa zatepluje pred podbytim.. ak aj nie cely ale aspon vrch.. ja s eps nerobim... som tesar :-ň
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@petka456 a klasicky bungalow nepotebujem lesenie... beriem si svoje...je v cene... nposchodovy je podla dohody... ale zas t polozka nie je nic co by niekoho zruinovalo...
Odpovedať
@makovy co si budeme hovorit, podbijanie tiez nieje zrovna tesarska praca.... Tych poloziek, co by nikoho nezrujnovali su.pocas stavby desiatky az stovky. Ked sa scitaju tak su to desattisice ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk kto by mal podla teba robit podbijanie ?
Odpovedať
@makovy hoc i ja so zenou, ked by bol cas a lesenie.... Podbijanie robi ktokolvek... To krovy atd, to je tesarska robota ako sa patri....
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk robene pred tyzdnom... strecha + podbijanie... zakaznik si ziadal na komplet :-)
Odpovedať
@makovy velmi pekna strecha. Na podbijanie este nieco pojde, ci to uz tak ostane? Tam je aj nalepeny ten PS, to tam uz bolo?
Odpovedať
Na tej prvej fotke vidno, ze tam uz bol. To je super, ked uz tam je a ty si vyrezes kde treba a inde ostane. Ked budem stavat dalsi dom, tak to je dalsia vec, ktoru uz budem robit inac :D
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk no neviem neviem... co v pripade ked ti majster tesar zbabre previs strechy ?? krokvy bude zrezavat tiez tvoja manzelka ? ktokolvek t pdbjanie spravi to ano ..ale nie je jedno ci na t podbni budes moct hadzat eps alebo sa s nim budes babrat 3 dni lebo podbiti rbil hoc kdo... /nie som taky bohaty aby som si kupoval lacne veci/
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk b... na podbijanie ide styrdur vlastne v tmto prpade 3 cm tvrdeny plystyren nakolko je lacnejsi a majitel si ho dude davat sam.
Odpovedať
@ivantausk furt ked kupis dve lesenia, daju sa postavit na seba a si na 600€.... Vies to lesenie potom predat, alebo ho pouzijes na celu stavbu... http://www.brexport.sk/product/leseni...
Odpovedať
@makovy Ja mam podbitie z osb dosky a nie z takychto lat.Ale robia aj takto..Ale je to pekna strecha.A to si robil ty .Tak potom robis strechy a aj podbitie.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Aky je rozdiel medzi stablonom a podhladom, alebo je to to iste?
Odpovedať
@makovy Potrebujem nahodit ryne an chalupe.Nepoznas niekoho kto by my to nahodil.Haky su uz na chalupe len tam treba my nahodit ryne.Je to viac ako 120m2.A ak vies tak ako sa hybu ceny za 1m2.Diky.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx je to to iste...Štablón alebo podbitie.. bud konstrukcia a eps alebo tatranskym profilom pripadne imitaciou.... 8-)
Odpovedať
@makovy Potrebovala by som nahodit ryne .Mam asi100m2 a kolko asi sa berie za m2.Ak o niekom vies tak daj kontakt alebo ak tak by si aj ty mohol ked to vies a sa s tym zivis.Haky uz su .
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 ryny na chalupe sa rataju na bm... 120m2 mozes mat akurat krytinu... montaz hakov+ryny je od 4€/bm... kedze haky uz mas tak menej... len ci ssa toho niekto ujme kedze haky mohol davat aj fuser a v tom pripade ja osobne zaruku nedavam pripadne demontujem a znova namontujem haky... ked je to sedlova strecha tak tam by problem nemal byt. ja som z ineho kuta slovenska tak tazko ti s tym pomozem.
Odpovedať
@makovy Predo si myslis ze my to daval fuser.Ved my to robili krovary zivnostnici ktory sa tym zivia ako aj ty.A poznam ich a ties som si bola ich pracu pozriet a nebola som ja prva ktorej robili strechu a davali haky do spadu.Netreba nikoho do predu odsudzovat ked o nich nic nevies a ani ich nepoznas.Ja som si uz zohnala cloveka co my ich nahodi a spravi my to za 2e za m2.Asi tolko z mojej strany.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?