Drevo na strechu a priznaný krov

Profilova fotka
Dobrý deň. Aké drevo je prosím Vás najvhodnejšie na strechu so sklonom 25° s betónovou škridlou? Nad obývačkou a kuchyňou bude priznaný krov. Objednanú a narezanú mám už borovicu, avšak čítal som pár názorov, že práve borovica na strechu a krov nie je príliš vhodná. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslaw radsej smrek..., tesari to odporucaju, sklon mam taky isty
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslaw jediný argument proti borovici je, že môže roniť živicu ešte dlho. Ale otvorený krov by som nedoporučoval, ako to chcete zaizolovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 pardon, zle som sa vyjadril, mal som na mysli priznaný trámový strop. Čo sa tej borovice týka, je tá živica veľký problém? Ďakujem.
Odpovedať
ten priznaný znamená, že len zvonku sú došikma ukončené viditeľné trámy, alebo sa to musí celé "preniesť "až dovnútra?mne sa totiž strašne nepáčia tie "krabice", ktoré sa teraz dávajú na ukončenie striech a potom sa zatierajú fasádnou omietkou.nie je potom problém s ošetrením dreva?
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslaw nemáš dôvod na obavy ohľadne borovice. Áno, občas z nej vyteká živica, ale nie je to nič strašné. Aj Tebe krváca z prsta, keď sa porežeš. Je to prírodný materiál a je krajší, ako smrek.
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac vďaka, upokojil si ma.
Odpovedať
no ja som daval borovicove pomurnice a stolicu, všetko ok len je to ........ tažké. Traja sme mali čo robiť s jedným hranolom. A treba ju riadne prešpanglovať, pretože velmi rýchlo chytí plesen na povrchu a potom to už nikto neda dole
Odpovedať
@ettel krabica je jedna vec a natierat krokvy a palubovku po 7rokoch druha
Odpovedať
Profilova fotka
@ettel tiež by som rád videl, ako sa zachová zabednené drevo, ktoré nemôže vyschnúť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?