Drenáž

Zdravím Vás, Pptrebujem poradit,chystam sa robit drenáž na dome,niekto radi použiť drenážnu rúru o priemere 100mm a niekto 120mm Ďakujem.
Odpovedať
Vlastne 125mm
Odpovedať
@lukasorban Zavisi od vasich podmienok. Niekomu je vela d50, niekomu malo d125. Ak budete mat v rohoch revizne sachty (kvoli preplachu), tak aj ta 100ka je zbytocna a mozno by stacila aj d80.
Odpovedať
Vyuzijem temu, lebo to aj na nas caka: Na aku vzdialenost je uz potrebne dat reviznu sachtu aj "v strede", nie len na rohu domu? Plus som videl, ze nieke davaju cca kazdych 5 m napojenu zvislu drenaznu ruru vraj na odvetravanie. Ma to vyznam alebo stacia tie revizne sachty?
Odpovedať
Prvy raz pocujem ze na drenas treba revizne sachty. To by ako mali vyzerat, dali by sa kupit, alebo ich treba vybetonovat?
Odpovedať
@lukasorban Záleží od množstva spodnej vody, ale aj podložia...
Odpovedať
revizne sachty sa daju kupit, pouzitie je aj na 90 stupnove zahnutie okolo domu aby trubka nebola zalomena
Odpovedať
najlacnejšiu revíznu šachtu spravíš tým že tam dáš klasika Tkus ;) pak PVS.. a len záslepka na vrchu. ked bude tréba, záslepku vyberieš a prekrtkuješ. ale na drenáži som revíznu šachtu ešte nevidel :D
Odpovedať
@stefanl Robi sa to, aby bola moznost kontrolovat zanesenie rurok a nasledne ich pripadne vycistit. Pre spravne fungujucu drenaz je dolezite: - instalovat spravny priemer rury - instalovat revizne (kontrolne) sachty - pouzit na obsypanie spravny strk - pouzit geotextiliu, aby sa rura nezanasala drobnym sedimentom - instalovat drenaz v spravnej vyske (voci stene, zakladu, svahu a pod..) - instalovat drenaz v spravnom spade - nenapojit drenaz na odvod dazdovej vody
Odpovedať
Ad spravny priemer rury: Vadi ak je vacsi priemer rury cize ak pre istotu dam radsej DN125 miesto DN 100 je to problem?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?