Odpoveď na príspevok od jan45:
@tintilla 1. nie, 2. zamurovanie nezabráni krúte… @jan45 viete mi prosim Vas poradit? Idu mi robit altanok zo suseneho dreva BSH, KVH hranoly a plny zaklop z tatranskeho profilu. Potom klasika - folia a skridla. Hlasia dazdive obdobie. Ak sa polozi folia na premocene drevo - nezacne to plesniviet / hnit? Ten tratransky profil je uz zo spodu natrety glazurou - zhora nie je nijak osetreny, len vysusene drevo. Bojim sa, ze to drevo sa "napije" a v tomto pocasi sa bude cez tu foliu velmi pomaly susit.Odpoveď na príspevok od sprite001:
@jan45 viete mi prosim Vas poradit? Idu mi robit … @sprite001 fólia je poistná hydroizolácia, t.j. ak pretečie krytina, odvedie vodu. To isté urobí aj bez krytiny.Odpoveď na príspevok od jan45:
@sprite001 fólia je poistná hydroizolácia, t.j. a… @jan45 zle ste pochopili otazku. Myslel som polozenie folie a skridle na mokre - zmoknute drevo.Odpoveď na príspevok od sprite001:
@jan45 zle ste pochopili otazku. Myslel som poloz… @sprite001nie moc taktné pripomenutie, "ak sa položí " nie je mokré drevo, ak sa niečo zle urobí bude to vždy zlé a zakryť altánok pred dažďom je pol hodiy, takže nie je čo riešiť. On sa dá zakrývať aj postupne.Odpoveď na príspevok od sprite001:
@jan45 zle ste pochopili otazku. Myslel som poloz… @sprite001 Tak ako píše @jan45 . To nemáš 20 € na jednu "celtovú" fóliu a altánok zakryť? Prekrývajú sa krovy rodinných domov, nie to že altánok o rozmeroch pár metrov x pár metrov. Pamätaj, drevo a voda nie sú kamaráti!