Dať na strechu plech alebo betónovú škridľu?

Staviame dom a este rozhodujeme co na strechu dom ma sklon strechy 8stupnou co sa da este prisposobit. Rozmyslam ci dat na strechu plech ale neviem aku firmu najviac sa my pozdava RUUKI alebo radsej betonovu skridlu. Neviem vyhody a nevyhody? Prosim o radu
Odpovedať
@dymenzator skridlu na sklon strechy 8 stupnov? to asi nie.
Odpovedať
Relativne mozes tam dat vsetko 😀😀😀😀😀ale aby to nezatekalo a cez zimu to nerobylo zlobu tak jedine falcovany plech alebo vedci sklon strechy aspon nad 12 stupnou alebo foliu
Odpovedať
A aku znacku aky system?typ?
Odpovedať
@dymenzator no zalezi od penazi, kolko chces zaplatit ... mas aj lacne plechove riesenie aj drahe, chapes.
Odpovedať
@dymenzator ecolite ti napisal odpoved 😀😀😀😀😀
Odpovedať
My ideme davat plech Lindab Goodlock
Odpovedať
@dymenzator ja mam sklon 7.5 stupna a na streche fatrafol.
Odpovedať
Penazi mam stredne...:-D radsej incestujem lebo tolko nemam aby som kupoval lacne hovadiny...
Odpovedať
@dymenzator neincestuj lebo ťa zavru. 8-)
Odpovedať
@dymenzator moja rec 😀😀😀😀strechu nerobys kazdy rok 😀😀😀😀
Odpovedať
Pozeram aj titanzinok ale kazda firma ine systemy ine konstrukcie nic kde by bolo nieco vysvetlene nakreslene normalne...a sem ztoho vul
Odpovedať
Profilova fotka
Idem do falcovanej plech strechy. Tiez si nacenujem aj titanzinok a hladam niekohona realizaciu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@Pluky ak budes mat info daj vediet dik
Odpovedať
Profilova fotka
@dymenzator @pluky My toto práve riešime so strecharom- mame sklon 7,5 tam škridla nehrozi. Fólia vydrží tak 15 rokov, berieme od p šebestu zo spišskej teplice, mame s nim dlhoročne velmi dobre skúsenosti aj na firemny streche. Všetko nám dobre vysvetlil. Takze: titanzinok nie, aj keď ho ma v ponuke, je to mäkšie, berieme Ruukki 50+ s filcom, pod to fólia alkorplan ( inú určite nie- ukazoval nám pokus na porovnanie, táto fólia aj odoláva vode aj prepúšťa vzduch, takze nebude kondenz a plesne, nas stavbyvedúceho mi to odobril, ze s ňou robil v Amerike všetky strechy), drevo na zaklop a latovanie bez moridla- ničí to fóliu, odvetranie strechy a snehové zábrany určite áno. Malo by to takto vydržať aspon 50 rokov. Bude nám inštalovať aj bleskozvody, lebo vraj elektrikári mu to potom vzdy pobabrali...na streche by som nešetrila. Kedže sme mali dilemu s tým nízkym sklonom, nemôžeme si dovoliť aby to bol pruser-)))
Odpovedať
Profilova fotka
@dymenzator @pluky opravujem fólia pod plech ide Tyvek , alkorplan nie- ten dávame na tu časť s plochou strechou a štrkom. Nájdi si firmu Šebest strechy spišský Teplica , ak ti to nie je ďaleko, je velmi spoľahlivý a skúsený a robí aj titanzinok aj Ruukki.
Odpovedať
Profilova fotka
@majky1986 @gashtaan môj strechár nas upozornil, ze kým plech vydrží aj 50 r, fólia vydrží cca 15 a treba striehnuť-)) najviac jej škodí UV. My dávame fóliu len na menšiu časť- garaz a záhradný domček, na to štrk - musíme pamätať ze to mame ustriehnuť...štrk trochu ochráni pred UV...
Odpovedať
Profilova fotka
@dymenzator este co sa týka typu- áno su aj poľské blachotrapez a pod aj ten nas s tým robí, len nám zo svojho okna ukázal strechy v obci, ze Ruukki po rokoch nevybledla a poľské majú úplne vyblednute. Našu napríklad vidno nebude, aj tak dávam Ruukki, aj to zaváži, či to bude viditeľne..
Odpovedať
@bambula626 samozrejme, ze strechar co robi plech vam narozprava somariny o ostatnych krytinach...
Odpovedať
@bambula626 tak to pozeram, ze p. Sebesta Vam toho riadne nataral.. hlavne aby bola co najvyssia fakturka :D .. ked vydrzi folia 15 rokov, tak potom rozoberiete strechu a nainstalujete ju znovu? trosku blbost nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@marioff fólia aj s prácou ma u neho vyjde rovnako ako plech takze jemu by to mohlo byt jedno. Robil nám veľkú firmu, svokrovi opravil velmi úspešne nepodarenú strechu na RD ktorá vydržala len 8 rokov... Ta opravená drzí v pohode doteraz, vyzerá ako nová, nemám dôvod mu neveriť, každý ma možnost dat si strechu akú chce a od koho chce. Ale prípadov okolo mna aj s veeeeelmi drahými domami s dodžubanymi strechami je toľko, ze nemienim riskovať a ist na to systémom hop.
Odpovedať
Profilova fotka
@marioff asi ste este neprerabal zle inštalovanú strechu..... Treba skúsiť-)))
Odpovedať
Profilova fotka
@marioff nie fólia tyvek ktorá sa dáva pod plech ale fatrafol na plochej streche.... Ani som to inak nenapisala....
Odpovedať
Profilova fotka
tiez sme rozmyslali nad plechom ale nakoniec mame skridlu bramac 7 ;-)
Odpovedať
@dymenzator Tiež sme sa takto rozhodovali Bramac MAX7 a plech Ruukki Clasic. Nakoniec sme dali Ruukki. Čo som počul, že tú lepšiu tesnosť škridly Bramac MAX 7 robí aj tak nejaký pliešok ktorý by mal brániť hnanému daždu pretekať. A tiež musíš dať poistnú hydroizolačnú foliu pod nu. Radšej som dal plech v jednom kuse než sa spoliehať na nejaký pliešok integrovaný v škridle. A plech mám 11m v kuse takže nemá kde pretiecť, jedine keď tak okolo komína ale to je oplechované dobre takže v pohode. Jedinú nevýhodu plechu vidím v tom že ked zasvieti slnko na ten plech tak pracuje, a po tej fólii sa šmýka a vydáva to taký pukotavý zvuk. Ale ked sme dali izoláciu do stropu tak to nie je počuť.
Odpovedať
@bambula626 ahoj moja prva odpoved bola falcovany plech lebo to ma zivotnost dlksiu ako folia.ja by som si osobne na strechu nedal foliu ale mas ludi co si ju daju.
Odpovedať
Dajte hliník falcovaný s povrchovou lakovanou úpravou a mate ozaj strechu na celý život . :-D
Odpovedať
My máme rheinzink , kvôli sklonu a sme spokojný, máme pokoj na celý život s natieraním.Vôbec nepočuť, že padajú krupy alebo dážď na strechu ako na obyčajné lacné plechy.
Odpovedať
Profilova fotka
@marioff http://www.modrastrecha.sk/forum/stre...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?