Čo to furt po nociach praska?!??

Som zufala uz prisambohu.. mam na krku velky 3 podlazny 35r dom so sedlovou strechou. Skridla palena tondach, krov bez izolacie, drevo krovu normalne bez kazov, krov ako kazdy iny zpred 30 rokov co sa stavali. Kazdy vecer kazdu chvilu daco puká, praská, som uz zrela na psychiatriu. Zaplatila som 2 roznych statikov, 1 len od stola podla projektu dom posudil, druhy tu bol osobne. Ani 1 tu nenasiel nic co by trebalo riesit. No je to riadne na nervy, normalne ze kazdych 5 min aj 2-3 x z roznych stran pocut akoby prasknutie, mam pocit ze do rana nas tu zavalí.. ČO TO MOZE BYT, dokelu, netusi nikto, prosim?? Este spomeniem ze vonkajsi dreveny fasadny obklad na dome je na J a V strane uplne stary, cely dokruteny, presušeny, odskákany, budem ho na jesen menit. Že by to ten tie zvuky vydaval??? Alebo vysusena drevena podlaha na padlasi? Lebo teraz v lete je tam cez den hadam aj 45 C hic. Sa tu uz bojim aj zaspat. Podotykam, vsade mame ultrazvuk, cize ziadne mysi, kuny, nič. Je to zvuk ako ked kracate po vrzgavej podlahe
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nitakimuri:

Som zufala uz prisambohu.. mam na krku velky 3 po…
@nitakimuri ak to praská iba večer, tak si myslím ze praská drevo v krove, drevo pracuje, a keďže je nezateplene tak pracuje viac, cez deň sa nahreje a večer sa ochladzuje. Takže môže tam byt nejaké pnutie vyvolané teplotnými rozdielmi.
Odpovedať
Bezny jav.. praskanie dreva na jesen to prestane. V novostavbach takto pracuje aj sadrokarton..
Odpovedať

Som zufala uz prisambohu.. mam na krku velky 3 po…
@nitakimuri Kľudne spinkaj spánkom spravodlivých 😁. Mala si dvoch statikov, teda s vysokou pravdepodobnosťou nič na Teba nespadne. Máš kolo seba príliš veľa dreva a to praská furt. (aj zvukovo, ale aj fyzicky). Najintenzívnejšie to počuť z večera v prvej časti noci a potom z rána. V oboch týchto obdobiach sa drevo prispôsobuje zmenám teploty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@nitakimuri ak to praská iba večer, tak si myslím…
@st89 ono to vzdy tak od cca 21h do cca 23 h, potom uz nie, resp zriedkavo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@nitakimuri Kľudne spinkaj spánkom spravodlivých …
@petersd si mily, dakujem :-)
Odpovedať

@petersd si mily, dakujem :-)
@nitakimuri Ďakujem, ale zas až tak moc milý nie som. Pôvodne som chcel aj napísať, že v noci môže na Teba "spadnúť" už iba tak chlap, ale potom som si to rozmyslel. 🤣
Odpovedať
praskanie ma na svedomi drevo, myslim, ze ty sa nemas nejako coho bat, je to normalny jav a hlavne je normalne, ze to viac vnimac v noci :)
Odpovedať

@st89 ono to vzdy tak od cca 21h do cca 23 h, pot…
@nitakimuri sú to dilatacne pohyby, tepelná roztazivosr a u dreva aj zmeny vlhkosti
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@nitakimuri sú to dilatacne pohyby, tepelná rozta…
@zita19 ten krov nespadne teda?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@nitakimuri Ďakujem, ale zas až tak moc milý nie …
@petersd jeden na mna v noci pada pravidelne.. moj spoluspáč 5r syn 😁
Odpovedať

@zita19 ten krov nespadne teda?
@nitakimuri prečo by padal?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?