Čo na strechu falcovaný plech alebo folia?

Profilova fotka
Čo na strechu drevodomu - dvojpodlažna kocka 9x9, pultová strecha sklon cca 7 stupňov. Falcovaný plech, EPDM folia - ina fólia, alebo je možne aj škridla??? Za rady ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@johnny_maslito ak chces skridlu tak bramac max je od 7 stupnov. Tam sa robi dvojite vodotesne debnenie pod to
Odpovedať
@johnny_maslito škridlu by som dával len výnimočne, ale radšej skôr nedával, Fólia je ok aj keď trochu drahšia, pri falcovanom plechu pozor na hlučnosť a kvalitu montáže a najlacnejšie ťa vyjde trapezový plech. Viac ako toto, je pri streche dôležitejšie spraviť kvalitne detaily, tesnosť a parotes.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav trapezovy plech 😄 tak to je rada nad zlato...
Odpovedať
.
Odpovedať
@johnny_maslito na takuti strechu PVC alebo drahsie TPO. Cena cca 15 za m2 komplet a na rozdiel od plechu ticha.
Odpovedať
@muska414 a preco nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@profistavbari no comment...
Odpovedať
@profistavbari neviem dokedy sa tu bude omielat ten mytus že plechová strecha je hlučná. Asi nebudeš moc profi stavbar 🤔
Odpovedať
@muska414 len to pekne okomentujte. Rad si vypocujem.
Odpovedať
@muska414 prečo? Máš s tým problém? Alebo ťa oslovuje len architektúra 19teho storočia a prah našich otcov sa bojíš prekročiť?
Odpovedať
@vilny39 aky mytus? Ktora prechova strecha sa v hlucnosti vyrovna napr. PVC pri dazdi?! Asi nebudes moc skuseny😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
@profistavbari nevsimaj si blbecka, nikde nepomoze, len tu vytvara hustu atmosferu a prinos ziaden, tiez sa ma snazil nasrat 8-)
Odpovedať
@rkorba mudre slova.
Odpovedať
@juvilon nesudim ta lebo o tebe nic neviem,ale ty mna ano napriek tomu ze ma vobec nepoznas. A dakujem za navsevu stranky. Moc si to vazim 😉
Odpovedať
@profistavbari ja pod jednou plechovou strechou žijem tak asi viem či je hlučná alebo nie. A to moja žena je zvyknutá na absolútne ticho pri spaní takže kebyže je hlučná tak ju uz vymiename. Tak nabudúce si svoje fámy nechajme pre seba ak sa do toho neviznas tak nemudruj. @johnny_maslito my máme skoro taký isty sklon 7.8 stupňa. V projekte sme mali Bramac Max ale po obhliadke niekoľkých domov sme sa rozhodli radšej pre falcovany hliník od kjg.
Odpovedať
@vilny39 ked budes zit aj pod PVC strechou a budes mat moznost porovnat tak potom sa takto vyjadruj. To co pisem je moj nazor a zial pre teba aj nazor vädsiny ludi na MS,rovnako tak ak tvoj nazir ti ja ani len neodporucam nezdielat. Je sloboda slo a kazdy ma pravo napisat svoj nazor.
Odpovedať
@profistavbari žil som 20 rokov aj pod PVC a dva roky aj pod bramacom už sa môžem vyjadrit. Absolútne žiaden rozdiel tam nieje. Ak je to dobré spravené. Ale sir si tie svoje bludy a hraj sa že tí si profík a do všetkého sa vyznas. Presne takýchto keď prišli na stavbu ako majstri sveta všetko viem a len odhovárali ako to ty pred nimi študovala som sa pekne poďakoval a nič som ani nechcel mať.
Odpovedať
@vilny39 😂😂😂 nic nezmenis na fakte ze plech je hlucnejsi ako PVC😉 tvoje chovanie je skutocne nemiestne priam az ubohe.
Odpovedať
chlapi a co takto pouzit sice nemoderny a na slov. strasne neoblubeny system asfaltovych sindlov? ja osobne to mam na pultovej streche o sklone cca 7+ st. a funguje to dokonca cela strecha o ploche 270 m2 ma vysla necelych 3.000,- aj s robotou / komplet debnenie dosky po 4,70 za m2 na to obyc. katran papier po 0,70 za m2 a na to asfaltovy sindel s OBI po 3,50 za m2 a dokonca aj bocne a okapove plechy od KJG, lenze ja som uz starsi clovek co ho ta strecha urcite prezije, bo dam ruku do ohna, ze min. 25 rokov to bude fungovat! kedze v canade to mam na dome uz vyse 40 rokov a este sme ju neopravovali a na slov. na chate od roku 77 a to nech mi nik netvrdi, ze vtedy bola lepsia kvalita tych sindlov !!! fakt nechapem! to je na slov. moda sa predhanat kto postavi za drahsie bo ako dlhodoby stavitel domov mam jednu teoriu i s najkavlitnejsieho materialu sa da postavit shit dom a aj s najpodlejsieho kvalitny !!! dom neni o materiali, ale o kvalite spracovania toho materialu ! presne ako najkvalitnejsie okna sa daju montazou dodrbat, presne tak sa daju okna nizkej kvality suprovo zapracovat, vsetko zalezi na prekryti ramov a nie o kvalite ramov !!! a toto je vsetko o celej stavbe domu !! zakl. je kvaitna robota a nie predrazeny stav. material !!!
Odpovedať
Na zahradnom domceku mam plech a pod nim 20cm eps a ked prsi tak nic neznesitelne, ale z dovodu pouzitych materialov to je pocut. Dom ma betonovu skridlu v kombinacii s vatou a ani neviem ze prsi pokial nepozriem z okna. Kto hovori inac, bud klame alebo predava :-D
Odpovedať
@rkorba lepsie sa to napisat neda👍
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 tak si to ešte pozrite raz
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ako ok chce rovnu strechu...to je jeho vec. Dat tam fatrafol, falcovacku, bramac 7° ok.... ale trapez? O tom fakt nebudem diskutovat... nestoji mi to ani len za sekundu mojho casu "@profistavbari"
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 práve použitie trapézu umožní odvetranie a to je základná požiadavka dlhodobej funkčnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 aha falcovacka sa odvetrat neda vsak?
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 dá za cenbu debnenia a vytvorenia odvetracej vrstvy. Aby sme sa rozumeli, valcované profilované plechy na latách nie sú falcovaný plech
Odpovedať
@jan45 Súhlasím, ale vidím dosť zásadný rozdiel v tom, ako sa kotví falcovany plech a ako trapez.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?