Celozávitové skrutky SPAX

Použili ste niekedy celozávitové skrutky VGS alebo VGZ , prípadne podobné od SPAX IN FORCE? Staviam prístrešok a rád by som to použil namiesto spojovacích prvkov . Obrázky v prílohe. Prosím píšte k téme a nie načo ti to je atď. Jediný dôvod je ten aby nebolo vidieť okrem dreva nič iné . Ďakujem za rady a prípadné odkazy dávajte do IP.
Odpovedať
Pouzil. Cely dom mam z nich navrhnuty a zrealizovany. Unosnost skrutiek vyssia ako beznych skrutiek. Takisto aj cena dost vysoka, vyrazne vyssia ako pri normalnych skrutkach. Robi to Rothoblaas, Wurth, Fischer, myslim ze aj cesky vyrobca Contec, ci tak nejako.
Odpovedať
Profilova fotka
Tieto konkretne nie ale v uk som pouzival len od Spax. Cena zodpoveda kvalite.
Odpovedať
Torxove skrutky Fischer 280, drahé ale radosť s nimi pracovať
Odpovedať
@blackomt robil som si takto pristresok, vsetko drzi ako ma.
Odpovedať
Spax je top
Odpovedať
@tomasko007 @jano2007 Kde ste kupovali tie skrutky ? Môžete mi poslať do IP kontakt ak si ešte pamätáte.
Odpovedať
@blackomt v miestnom shope, znacku som neriesil, ale spax to urcite neboli
Odpovedať
Profilova fotka
Mal by som otázku pre tých, čo už celozávitové skrutky akejkoľvek značky použili, že v čom je ich prínos? Možno uvažujem zle, ale myslím si, že ak spojím dva hranoly celozávitovou skrutkou a pri montáži nebudú dôkladne k sebe pritlačené, poprípade časom ešte drevo vyschne, tak mi vznikne medzi dvomi styčnými plochami medzera, lebo ich vzdialenosť je daná stúpaním závitu a už ju ani dotiahnutím skrutky nijako neovplyvním. Ak použijem skrutku, ktorá nemá závit po celej dĺžke, tak závitová časť bude zavŕtaná v jednom hranole a ak časom z nejakého dôvodu vôľa vznikne, vždy ju môžem odstrániť dodatočným dotiahnutím spoja. Je moja úvaha správna, či nie?
Odpovedať
@jamk1 sú rôzne sroby a aj sa používajú za iným účelom ma to systém môžeš na YouTube pozrieť drží to naozaj dobre žiadne spary po 3 rokoch ale ja som to robil z vysušených kvh hranolov
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 OK, ďakujem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 Ak by boli tie skrutky takéto, ako v tomto videu, že majú prerušený závit a nemajú ho v kuse, tak poviem, že je môže byť super vec. https://www.youtube.com/watch?v=u2bwp...
Odpovedať
@jamk1 Pán Ján myslel som takéto skrutky. https://youtu.be/YynF0ZZXjpU
Odpovedať
@blackomt tie spaxy predava schachermayer a su to naozaj top skrutky
Odpovedať
@minonkysk @madein1974 @tomasko007 @majsterdreva Pozeral som skoro všade ale nič som nenašiel kde by som to kúpil. Potrebujem 12ks / DMR8x260mm/. Ak máte niečo tak mi napíšte.Ďakujem
Odpovedať
Skus TWD Banska Bystrica
Odpovedať
@blackomt schachermayer ich ma no 12ks ti nepredaju bud cele balenie 50ks alebo nic
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majsterdreva Už som našiel v Čechách ,odtiaľ ich objednám. Vyjde ma to cca. 30€ aj s dopravou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?