Bleskozvod-správna inštalácia

Dobry den, prosim o radu. Znamy mi povedal, ze mame na bungalove nie uplne dobre nainstalovany hromozvod, ze by nemal ist do obluka (vid foto), ale co najviac kolmo dolu. Zaujima ma, ci je to problem, pripadne, ci staci ak napr. skusim drot viac nasponovat a zastrcit dnu do fasady a ci to vobec pojde. Resp. ako to riesit? Firmu na kontrolu hromozvodov som nenasla, iba na reviziu a tu nam riesil developer. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@petra_majoros_zlatovska znamy ma pravdu, toto je typicka ukazka prace cloveka, co zaspal v dobe, kedy platila este stara norma. Ak ten drat ide v stene v trubke, tak to nesplna ani najnovsiu normu pre zateplovanie. Prva vec, ktoru by som spravil pri kupe domu od developera by bola ta, ze by som si zavolal svojho revizaka, nech to vsetko skontroluje.
Odpovedať
@petra_majoros_zlatovska áno. Vyhotovené je to zle.
Odpovedať
@ondro81 a my co to mame este podla starej normy to mame prerobiť ci ako ? 🤭
Odpovedať
@audinak to zalezi len na tebe ci chces seba, svoju rodinu a majetok chranit v zmysle najnovsich poznatkov a noriem, alebo Ti staci nizsi level, nutit Ta nikto nemoze
Odpovedať
@petra_majoros_zlatovska Teraz to je vyhotovené zle. Keby bleskozvod neišiel do fasády, ale keby bol napr. na objimkách na okapovej rúre a kopíroval by to s ňou ku zemi, bolo by to určite lepšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@petra_majoros_zlatovska bohužiaľ musím súhlasiť s kolegami, že to nie je dobre spravené. Viete prosím pozrieť, či ten drôt vo fasáde je v chráničke?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?