Akú strešnú krytinu vybrať na ihlanovú strechu?

Dobrý deň, ešte síce nemáme plány ale budeme mať ihlanovu strechu. Sklon sa upraví podľa potreby. Len by som chcela poradiť so strešnou krytinu. Nechceme ani plech a ani škridlu. Viete mi poradiť ešte nejakú inú variantu? Ďakujem
Odpovedať
@meri123 Kanadské asfaltové šindle.
Odpovedať
Profilova fotka
@meri123 ked nechces ani skridlu ani plech, tak jedine nejake sindle budes musiet vybrat. Preco vlastne nechces skridlu?
Odpovedať
@dangs pretože na naše podmienky nieje ideálna..... už tak je dosť ťažká a v u nás napr cez zimu napadne aj meter a pol snehu a to by bola riadna záťaž a to nehovorím že z nej ten sneh len tak nelezie. Rodičia majú na dome škridlu a musia sneh ručne zhadzovať každú zimu. A s tým snehom neraz zíde aj nejaká škridla.
Odpovedať
@chrobak7 príde mi to ako dosť labilna krytina na dom.....máte nejaké skúsenosti? Akú to má asi životnosť?
Odpovedať
@meri123 životnosť v horších podmienkach tak 10 rokov. Horšie podmienky rozumej napríklad v okolia komína, v ktorom sa kúri tuhým palivom. Toľko moja skúsenosť s asi 10timi strechami. Na cene tej krytiny nezáleží, aj keď mnohí budú tvrdiť ze áno... Všetky vyzerajú po 10 rokoch rovnako... zle. Ja by som to na dom nedal.
Odpovedať
@meri123 Neviem, akú to má živnostnosť. Ja to mám na záhradnom domčeku a na prístrešku pre auto, ale len 3 roky. Ale nič tomu nie je. Na dome mám klasické betónové škridle. Neverím, že by to vydržalo len 10 rokov, ako píše topfield, Možno to stratí niečo na vzhľade, ale určite to vydrží na streche aj viac.
Odpovedať
@meri123 ja mám asfaltové šindle na altánku 15r a bez problémov ale na dom by som to nedal ak si vylúčil prvé dve najpoužívanejšie tak potom ešte slama. Ja mám na dome škridľu sklon 27st a sneh zhadzovať nemusím vrátil by som sa k prvým dvom možnostiam alebo ak tak radšej asfaltové pásy ako kanadské šindle
Odpovedať
@jumt súhlasím s tebou, tiež by som radšej išiel do niečoho iného a nie do kanadských šindlov.
Odpovedať
@brubos @jumt @chrobak7 @topfield Ešte rozmýšľam nad hliníkom ktorý imituje škridlu. Ale je dosť dráhy 30€/m2. Nemáte s tým nejakú skúsenosť?https://sk.prefa.com/katalog-produktov/stresne-systemy/falcovana-skridla/#planovanie-a-aplikacia
Odpovedať
@jumt moji rodičia majú škridlu tiež...sklon majú dosť veľký...dom už má skoro 30 rokov a na škridle sa vytvoril mach.....není to nejaká hrozná vrstva no sneh kôli tomu nezíde.....treba ho zhadzovať a s ním zlezu aj škridly ktoré to nevydržali a praskli alebo primrzli k nemu... vždy keď zasvieti slnko a sneh sa začne topiť tak voda neztecie ale po západe slnka primrzne.
Odpovedať
@meri123 všetci dávajú na strechu snehové zábrany aby im smykajuci sa sneh nedolamal odkvapy alebo nedajbože niekoho nezabil a vy chcete presný opak. Strecha ma byt nadimenzovana tak aby vydržala... Tých pár kubíkov dreva vás nezabije. Nevymyslajte hlúposti.
Odpovedať
@chrobak7 vieš ako vyzerali strechy na ktorých som osobne bol? Kamenná vrstva ta tam dávno preč a asfalt zdegradovany od slnka tak, že sa rozpadával v rukách. Máš to na streche 3 roky a mudrujes. Časom si spomenieš...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@topfield neviem odkiaľ ste vy ale tu u nás nemá nikto lapače na streche na sneh ...všetci sú radi keď im ten sneh zlezie zo strechy sám. Hlavne keď je odmäk jeden seneh hrozne ťažký a treba ho zhadzovať. Žijem tu celý svoj život a robí sa to skoro každý rok. Neraz nám bola v dedine armáda pomôcť aby sa neprepadli obecné budovy ktoré majú skoro rovnú strechu. A pred rokom sa prepadla strecha na jedinej firme ....není to sranda ohnutý odkvap je najmenej keď vám môže celá strecha pod ťarchou zničiť dom. O tie sa nebojím tie si viem vymeniť aj sama.
Odpovedať
@meri123 z Oravy nie som to je fakt. V tom prípade jedinou voľbou je falcovana krytina. Či už pozink, lakoplast, hliník to závisí od toho na čo máte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?