Akú IPU na strechu, pod hydroizolačnú fóliu

Zdravím, chcel som sa spýtať akú by ste dali izoláciu IPA, na strechu ale to ešte nad tým bude 42-54cm polystyrénu a na tom hydroizolačná fólia Sikaplan U-15. Už pôvodný betón (monolitický strop) je C30/37 XA2. A pýtam sa na IPU čo je navrhovaná na tento betón. A ako som spomínal na to ešte ide polystyrén a Sikaplan U-15.
Odpovedať
Profilova fotka
@joujou1 parozábranu zameniť za fóliu 0,5 mm (ale aj to pokladám na betóne za zbytočné) a kliny by som bez obáv a bez výčitiek svedomia vynechal.
Odpovedať
Profilova fotka
@joujou1 je to modifikovany asfaltovy pas, osobne by som vsetko ponechal tak ako je.
Odpovedať
@jan45 @mgx Ďakujem obom za reakcia. Ale akurát sú úplne opačné od seba 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@joujou1 nie su 🙂. Modifikovany AP 4mm len v jednej vrstve je ekvivalentny 0.5mm folii (napr. ALKORPLAN, Fatrafol), aj ked s jednym aj druhym treba vediet robit. U teba je to len parozabrana, tzn. aby do izolacia neprenikala vlhkost z betonu. Pravdepodobne mas nejake odvetranie, takze aj v pripade drobnych chyb (ktorym sa zial pri 1 vrstve vyhnut 100% neda) to nie je kriticky problem. Ci zvolis jedno alebo druhe riesenie je len o tom, akeho majstra mas a s cim ma viac skusenosti. A samozrejme o peniazoch...
Odpovedať
@mgx Ďakujem, teraz rozumiem. Skôr mám zaujimalo či je potrebné dávať asfaltový pás modifikovaný (ako je spomenutý v plane) ale v kľude by stačil gv35 alebo poprípade v60s35 Ďakujem za radu ešte raz
Odpovedať
Profilova fotka
@joujou1 oxidovany tak maximalne na šopu a prikrytie palivoveho dreva. Ak Vás spasí ušetrených 20e na 10m2 baliku, nech sa páči. Ale životnosť podstatne skrátite.
Odpovedať
@mgx v poriadku ďakujem za nazor
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?