Akú difúznu kontaktnú fóliu pod plech bez plného debnenia?

Zdravim, Zaujima ma aku difuznu kontaktnu foliu pod plech bez plneho debnenia pouzit. Ide mi hlavne kolko ma mat gramov. Znacka ma ani tak nezaujima to bolo uz vela x rozoberane. Skladba: plech, laty 3,2mm, kontralaty3,2mm, membrana xx,medzera 1cm , sklena vata. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ten plech bude pretekať? Ak nebude aspoň občas pretekať, nevidím dôvod na takúto kombináciu
Odpovedať
Plech sa vzdy odzpodu orosuje, nasledne vodne kvapky padaju na vatu. Musi tam byt folia, len aka hustota.?
Odpovedať
Profilova fotka
plech sa orosuje vtedy, keď chýba parozábrana, ale tá sa dáva pod izoláciu. keď sú laty aj kontralaty je to dosť na odvetranie vlhkosti, treba riešiť štít alebo odvetranie.
Odpovedať
@cajka5 @jan45 my sme si dali nacenit strechu na komplet - teda aspon ja som dal taku poziadavku aby tam bolo vsetko od srobov cez nejaky sprej,tmel,vetracie mriezky a hrebene,vetracie pasy, oplechovanie komina az odkvapom, hakom a k foliam. Jedna firma mi nacenila foliu: DACHTOP 135 Strong druha: LINDAB Contactfoil 95 toto su tie difuzne folie ci len parozabranne? Teda ak su to vysokodifuzne mali by sme este kupit tu dalsiu parozabrannu foliu?
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka parozábranná fólia sa dáva pod tepelnú izoláciu napr. vlnu, sklennú vatu a vysokodifúzna ide pod krytinu napr. plech škridla. tie folie čo vám nacenili fy sú paropriepustné folie pod strešnú krytinu
Odpovedať
Profilova fotka
@roman77 presne tak, a prepúšťajú paru, pretože sa predpokladá, že spod krytiny sa odvetrá. Ale plechová krytina by mala byť paronepriepustná, takže nevidím dôvodna takúto kombináciu.
Odpovedať
@jan45 @roman77 takze staci prvy varian alebo druhy a netreba mi dalsiu paropriepustnu foliu ked obe su tie vysoko difuzne?
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka stačí prvý variant, tú parozábrannú foliu budeš dávať až pod izoláciu/sklennú vlnu/, čauko
Odpovedať
No bol som pozriet v mojej garazi ako sa sprava plech rano ked vychadza slnko. Veru tvroria sa na nom od spodu kvapky rosy. Takze jednoznacne tam treba dat foliu. Taktiez moze sa do sklenej vaty prasit co nieje vyhovujuce. Rozdhodol som sa teda ze tu foliu dam, vybral som strotex 1300 v po 0,8€. Hadam tym nic nepokazim :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Dobre si urobil, ze tu foliu das. Robis to len raz- 2x v zivote. Tak to urob ako to treba. Pozr na rady roznych odbornikov, ktori nerozumeju stavebnej fyzike. Tiez rady majstrov, ktori "uz to robili tisic krat a vraj dobre". Prisli odisli ale uz nik nezisti, kolko vody je v sklenej vate a kolko tepla sa tam potom straca, iba ak sa navlhci tak, ze sa plesnivy sadrokarton rozpadne a popada na zem, ako nedavno na Šajbach v BA. Zo strechy nam do vnútra "prsi" nie len z neba, ak je krytina vadaná, ale aj z vonkajšieho vlhka (rosa) a tiez z vnutorneho, ktore sa aj napriek parozabranam vzdy z budovy nejako vytracia - hlavne kvoli nedokonalemu vyhotoveiu parozábran, ktoré je dokonale na 95% tak u jednej strechy zo 100! Vzdy bude para a ta musi hore cez parozabranu von a ta para sa na krytine zrazí, ked je vonka chladno. Preto je tu podstresna folia. Treti dovod je sneh, ktory cez fujavicu zafuka doslova vsade, kde je nejaky otvor alebo skulinka - ako napriklad mriežka proti vtakom. 4ty dovod nastane, ak jed pod foliou vata. Ta musi byt zo vsetkych stran schovana proti prudeniu vzduchu, lebo tak skoro nic neizoluje. Vzduch prudenim aj difuznym pohybom molekul z prostredia vnika do vaty a prenása teplo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?