Ako zatepliť plechovú strechu?

Dobrý deň jedná sa o dom v tvare kocky, na ňom je klasicky atika z troch stran a žľab. Pod plechom je zrejme drevená konštrukcia a majiteľ vravel že na strope je škvára. Chcem sa opýtať aký by bol najrozumnejsi postup zateplenia, lebo strop zrejme pracuje v zime plus zatekanie a trhliny, v lete je zase teplo, logicky mi to príde tak dat dole plech, olatovanie, vyhodenie škváry alebo ponechanie a striekanie tam fukanu izoláciu, penu alebo ceulozku, a na vrch bud plech na tu drevenú konstrukciu alebo ešte esp a fatrafol robil už niekto takú strechu? prikladam foto aj video pre predstavu. https://youtu.be/vS9Q7UvN68I
Odpovedať
Profilova fotka
@peton24 Dobrý deň. Pokiaľ nie ste profesionálom prosím nepúšťajte sa do návrhov a realizácii rekonštrukcie druhej naj dôležitejšej časti domu. V prípade záujmu Vám viem dodať komplexné riešenie, vyriešenie detailov, návrh skladby a postupu realizácie. Prípadne oslovte iného projektanta. Hlavne nech sa na to pozrie nezávislý odborník. Väčšina ľudí na modrej streche nepatrí medzi profesionálov, preto pýtať si rady od laikov, pri tak dôležitej rekonštrukcii, nie je šťastným riešením. S pozdravom.
Odpovedať
@peton24 v zásade sa s @michaelak2 dá súhlasiť, lebo je to komplexný problém a je to hlavne o detailoch a vedz, že s tým majú problém aj niektorí projektanti, ale aj tak sú to najfundovanejší ľudia. Najprv treba zhodnotiť súčasný stav, lebo možno netreba všetko rozoberať, možno stačí lem pridávať potrebné vrstvy - ber to len ako podnet na úvahu.
Odpovedať
chápem, kebyže tam bol aspoň otvor, budem sa tam musieť nejako dostať a preskúmať co tam je, podľa majiteľky je tam škvára ]-( niekedy sa to tak robilo, ja by som najradšej ju dal preč, nejaku izolaciu, a bud plech alebo ten fatrafol. ako sa tam dostanem flexa a otvor urobiť a potom to prykrit niečím?
Odpovedať
@peton24 Ahoj. Odkaz na profíka je sice dobrý, ale to by se mohla MS uzavřít a nechat tam pouze adresář firem. I tak by ale nebyl zaručen dobrý výsledek. Mnoho PRO ví velké kulové a akorát tahají lidem prachy z peněženek. :-p Co se týká řešení Vašeho problému, tak jako nejzávažnější je vyřešení kondenzace vodní páry ve střešním systému. Nyní to funguje jako difuzně otevřená konstrukce s odvětrávaným prostorem mezi škvárou ( ta je tam jako teplená izolace ) a plechovou krytinou. Pokud to všechno zrušíte, tak je nutné na nosnou konstrukci ( asi tam bude hurdiskový strop ) položit dobrou parozábranu. Následně na to silnou vrstvu izolace nejlépe kombinace minerální izolace EPS a přímo na to aplikovat fólii, jako finální hydroizolační vrstvu. Postup by byl následující : https://www.youtube.com/watch?v=BAH7A... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?