Ako vyzerá Ruukki Adamante zamatovo baklažánová?

Ak by mi mohol niekto poradiť, kto má krytinu adamante zamatovo baklažánovú, aká je to presne farba. Chceli by sme ju, ale v každom vzorkovníku je iná... jedna vyzerá ako moc fialová v druhej šedá... Rozhodne by som nechcela fialovú strechu...
Odpovedať
ahoj a prečo ruuki?? nemáš trošku obavy z toho?
Odpovedať
@robert406 akože z čoho presne má mať obavy?
Odpovedať
no hlavne sofia z toho že je to plech. nepozeraj len na cenu, lebo to je len jedna možno zaujímavá polozka.
Odpovedať
@horalka007 ja som ju videla tiež len na vzorke-je naozaj pekná,vínovo fialovo sivá.je divné,že na vzorkách má rôzne odtiene
Odpovedať
@robert406 hovor priamo,ruukki je drahé a jeho kvalitu sme si mali možnosť otestovať-celú zimu nám naň snežilo na rez plechom-nestihli sme prístavbu,výrobca to nedoporučuje,plech nemá eni jeden defekt je to lepšia voľba ako beton na streche
Odpovedať
to že je to drahé , to je ešte znesiteľné, ale čo mi najviac vadí, je už len to že na svoj domček si dám plech. pozri sa plech sám o sebe pokial má akútakú úpravu, čiže zinkovanie, pasivačná vrstva,základný náter a vrstva plastu-toto tvrdí ruuki, ale zober si tú hrúbku 0,50mm !!! toto mám mať mať na dome? akolko rokov ten plech akože má vydržať? 5O? ha ha. mojej matke som velmi dobre vytrhol tieto krytiny z hlavy tiež ju chcela. a čo sa týka betónu, no v podstate ani to nie je výhra, lebo kvalita napr bramacu je tiež ..... mam info z dobrej ruki priamo z fabriky, a vidim tie výrobky. pokial je betón ako tak kvalitne spracovaný, tam je doležitá a velmi hlavne povrchová úprava, potom si môže výrbca dovoliť povedat že 30 trokov dame záruku.
Odpovedať
0,5mm? no neviem neviem :-) a co je vlastne zle na tom, ze je to tenke?
Odpovedať
@sofiapal a dalšia vec, po nejakých ročkoch zistíš, že tam kde je krytina nadpájaná a spojená skrutkami ktoré majú podložky (gumové tesnenie), práve cez tieto spoje začne časom pretekať ďaždová voda, sneh. Ok máš tam pod krytinou fóliu, ale vieš akú tam máš fóliu? aká gramáž, akú má difúznosť, práve od nej bude záležať koľko ešte potom tvoja strecha vydrží, lebo potom to už budú iné litre vody čo tam budú tieť. Nehovorím o vlhkosti ktorá vzniká z vnútornej strane krytiny a steká práve po folii do odkvapu. no to bola teoria , ktorá funguje v praxi a ver mi sofi, že ludia sú potom veľmi neštasntý, ked to musia po 10-15 možno 20 rokoch začať znovu rekonštruovať. Takže preto som za tvrdé krytiny, lebo tá keď sa raz dobre položí, tak koniec.
Odpovedať
@kriloter a čo si čakal že výrobca ti tam dám 1-alebo 2mm plech? doba komunizmu skončila. ludia chcu lacné veci, tak aj ruuki sa prisposobuje, a polských plechov je tu ani nerátam, čo myslíš, aké majú skutočné hrubky? a úpravy??
Odpovedať
@robert406 my sme dali fóliu ako nám doporučil predajca-160gramovú kontaktnú-na tomto by som nešetrila,kontaktnú sme dali aj ked sa vlna nedotýka tejto fólie,svokrovci majú na streche 30 rokov otrasný plech falcovaný,v nadpájaných kusoch a nič im nikdy netieklo,strecha 3stupne,okrem toho zámky na falcovanej krytine sú dobre riešené a ani po prvej zime a hnaných daždoch nič nezateká nám ani susedom a tí ju majú už 4 rok a izolujú znútra až teraz tak to sledovali,zato máme susedov s 5ročnou škridlou a pekne sa rozrastajúcim machom,švagrinej švagriná po 15 rokoch menila škridlu za škridlu a ráta s tým že ju bude musieť po dalších 15 rokoch znova meniť,poznám ľudí s 15 ročným plechom bl---tr---ez a vyzerá katastrofálne a budú meniť,nemyslím si že tento spor má víťaza,každopádne po 30 rokoch budem môcť prehlásiť ako je to s kvalitou-ale opakujem susedov dom po 4rokoch má krytinu bez jedinej zmeny či defektu,a je aj tu na ms pár ľudí s 9pozitívnou ročnou skúsenosťou
Odpovedať
@robert406 tak hlavne preto plechovú krytiu lebo bývam na Kysuciach v lokalite kde mávame bez mihnutia oka v zime aj meter a pol snehu a náš dom je veľký a keď myslím veľký tak fakt veľký a jemne v kopci a plech musíme mať kvôli váhe... Vlastne sme zrekonštruovali dom starší a nie sú predispozície na škridlu... A čo sa týka ruukki má ju u nás veľa ľudí v okolí a na adamante som počula veľa pozitívnych ohlasov, tak asi preto. To nie je vlastne v našom prípade o peniazoch, či eurách. I keď zase keď si predstavím, že s našou veľkosťou strechy by sme dali 13000 eur za krytinu, no možno aj keby bolo možné položiť škridlu tak by som o tom uvažovala, že je to dosť veľa. A máme veľmi kvalitnú parozábranu tak dúfam, že to tak rýchlo nepovolí.
Odpovedať
@horalka007 ale samozrejme, pri niektorých rek. nie je možné dať inu krytinu ako plech a ako si spomunela, váha snehu je obrovská cez zimu, takže s tým nie je sranda. a ked si zoberieš že plech krytina ma cca 4-6kg m2 a tvrdá krytina 44 a viac kg/m2 je v tom rozdiel. pri novostavbách je to jedno z hladiska váhy, lebo nový krov je tak dimenzovaný že takuto váhu + sneh v pohode znesie. ináč tam u vas je krásne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@robert406 no my máme ak new krov, ale aj tak. Inak krásne tu je, ale niekedy by som do toho tresla, hlavne cez zimu a odišla do NR, kde som študovala, nuž ale potom mi prišlo ľúto, že by som to tu mala odpustiť... :)
Odpovedať
@horalka007 vidiš a ja dochádzam za lyžovaním na liptov občas aj do tých koncin kde ty si. ale máte to tam ťažšie ako na dolniakoch.ale to ticho je na nezaplatenie a to bude časom velmi drahé .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?