Ako vybrať strešnú krytinu ?

Vôbec sa neviem rozhodnúť akú vybrať strešnú krytinu. Škridly sa mi nikdy nepáčily, skôr krytiny typu Onduline. Ale muž je skôr za klasiku- škridlu. Podľa čoho vyberať ? Tondach, Bramac, Mediteran ... Čím sa mám riadiť pri rozhodovaní ? Poraďte ako ste sa riadili vy, prípadne dajte typy akú ste si vybrali. Pomohli by aj fotky z realizáie pre inšpiráciu. Farbu máme na 90% vybratú tmavo hnedú.( Aspoň niečo :-) )
Odpovedať
skus stresnu krytinu Roser, minuly rok som od nich bral krytinu a som spokojny
Odpovedať
Najprv si ujasni či chceš keramiku, beton, plech. Každá má svoje výhody aj nevýhody, popísané je tu o nich hodne. Musíš máť predstavu ako chceš ladiť dom, a tomu prispôsobiť krytinu, klasickú, bobrovku, plochú........ A na koniec podĺa ceny, kolko si ochotná do krytiny investovať. Lebo vačšina sa rozhoduje podľa ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
zavisi, co sa vam hodi aj vyzorovo na dom (na niektore sa hodia skridle, na ine sindle a na dalsie ine :))...a samozrejme, nech je to kvalitne! A este odporucam sa nepoddat vo vseobecnosti pri stavbe k strasnemu vyberaniu vsetkeho, lebo to cloveka az presiahne... ;-)
Odpovedať
@ninka23 Ja mám keramickú Creaton engobu
Odpovedať
@ninka23 My sme sa rozhodli pre betónovú strešnú krytinu - Mediterran Danubia Evo - hnedá. Je s dvojitým náterom proti vyblednutiu, machom...Rozhodli sme sa hlavne kvôli cene, škridla je drahšia. Predajca nám ju odporúčal viac ako Bramac. Ale krstní majú Bramac a sú tiež spokojní.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo78 Pozeram to na googli a vizera to fajn. Cena??
Odpovedať
Profilova fotka
ja rozmyslam nad dvojvrstvovim šindlom značky IKO. http://www.iko.sk/documents/products.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 Muz ma podla mna dobry nazor. Aj ja som za skridlu.Môj osobny nazor je taky ze ak skridla nahodou zospatnie tak bude len trochu ina ale stale funkca a pevna. Co ja napr. plechovej streche uz tak nedôverujem.Mne budu darmo pisat ze zaruka 20,30,50 rokov.. HA HA...dnes obchodnik ma problem dodrzat 2r zaruku a aj to uz hlada preco ju neuznat. Ale to je len môj osobny nazor. Inac ja mam mediterran danubia. Ak sa rozhodnes pre skridlu tak navstiv stavebniny urci si cenovy strop ak nejaky mas, potom si ju pohladkaj a popozeraj. Nakonies sama na to dojdes ktoru chces !!!!!
Odpovedať
Muž vybral Mediterran Danubia Evo - hnedú. Budúci týždeň idem omrknúť ku kamarátovi do strešného centra a uvidím, čo nám odporučí a ponúkne ;-) A rozhodujúca bude aj cena. Dám Vám vedieť ako to dopadlo.
Odpovedať
Ked mozem, poviem vlastny nazor. Niekolko rokov som brigadoval vo firme, kde sa robili resp. rekonstruovali strechy. Poznam kompletnu paletu stresnych krytin, ale dolezite je sam byt presvedceny o prednostiach tej-ktorej krytiny. Z hľadiska udržby a trvacnosti si dovolim tvrdit, ze najlepsim riesenim je plechova strecha - falcovana (uzke sirky pasov), u skridiel jedine betonovy bramac, ine by som nebral. Problem pri betonovej krytine je nutnost ratat s nosnostou konstrukcie pre tak tazku krytinu. Falcovany plech mozte dat kdekolvek. Inak nedaleko kde byvam su dva domy, ktore boli postavene cca v 50 rokoch, jeden ma falcovany plech na streche druhy palenu skridlu. Skridla je v dezolatnom stave, do strechy zateka, plechova strecha je asi 5 ci 8 krat natreta ale bez problem par desatroci este prezije. Inak je dobre sa pozriet do lokalit kde su najviac zatazovane strechy na SVK, pri ceste BB na RK na Donovaloch si vsimajte ake su tam krytiny a najma v akom su stave po tych rokoch - vsetko falcovana krytina.
Odpovedať
@oscipovsky ved pockaj, ako ta tu za ten plech zvozia, to je len pre chudobnych, zhrdzavie, odfukne ... :-)
Odpovedať
@kriloter prečo rovno pre chudobných to je čo za sprostost . Ja som jednoznasne za tondach je to palena skridla nerastie na nej mach a je ľahšia a mám na ňu aj dobrú cenu ale to neni podstratne kupis skridlu za 7 e ale aj za 27 tá stojí čo sa mi páči ale toľko za ňu nedám.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neviem či je rheizink pre chudobnych,mna prešla chuť
Odpovedať
@kriloter mne je jedno co si kto tu povie, demontoval som desiatky roznych striech, a clovek vidi v akom stave to je po rokoch (samozrejme dolezita bola aj kvalita prevedenia). Skridlu (aj Bramac) moze casom podfuknut - male posuny a napr. nafukanie snehu pod krytinu. Taktiez ak Vam praskne skridla tazko to zistite. Osobne by som mozno zvazoval este zelenu zatravnenu strechu, ale nemam odvahu do niecoho takeho sa pustit aj ked som co to sa dozvedel o tom (odporucam knihu Zelené střechy od Gernot Minke). Inak nevyzeraju zle ani strechy s Fatrafol.
Odpovedať
@oscipovsky no ja veru zelenu strechu zvazujem, len o tom este nic neviem :-)
Odpovedať
@kriloter tak potom odporucam http://www.martinus.sk/?uItem=26205
Odpovedať
@oscipovsky uz mam objednane
Odpovedať

Odpovedať
@oscipovsky akoby si pisal o nas.. My sme povodne zvazovali zelenu strechu, mame na to idealny dom, ale kedze sme nezohnali nikoho, kto sa tomu aspon trochu rozumie a sami sme si netrufli, tak nakoniec sme skoncili u falcovaneho plechu :-D U nas esteticke hladisko nehralo rolu, nakolko strechu odnikial nevidiet a s falcovanym plechom mame naozaj dobre skusenosti. Mame v rodine par domov a uz kazdy menil stresnu krytinu, okrem toho, kto ma falcovany plech (btw. - dom je v nadm. vyske 900 m ! a teda zataz snehu ozaj velka). Tej streche nic nie je, dokonca nedavno ju dali prezriet odbornikom, ale ti hned povedali, ze len natriet a este 10 rokov posluzi bez problemov (a to uz ma dobrych 50 rokov za sebou!) nech si vravi kto chce co chce na stary dobry falcovany plech. Kludne budem aj za chudobnu chuderu :-D :-D Sa potom mozeme o 50 rokov pobavit :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@madyyy presne ako pises, ako moze niekto dat 30 rokov zaruku na plech, ked sa vyraba 2 roky a nie je rokmi overena zaruka, tak ako u palenych alebo betonovych stresnych krytin
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Poprosil by som o radu ohladom strechy. Poradite mi prosim nejaku kvalitnu strechu? Aka sa teraz dava, co sa dava a nejaky postup? Budem vam vdacny, diky
Odpovedať
nenapises nic o svojej streche ale chces aby ti niekto poradil co tam dat a postup ako to urobit... neber to v zlom ale kristalovu gulu tu nema nikto...
Odpovedať
@vojtesko Kvalitná strecha je napr. Bramac, Terran, Tondach, VillaTesta, ... A postup? Dajú sa laty a kontralaty a na to sa potom ukladá strešná krytina.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nebolo by odveci pred tym spravit krov :D :D (sranda)
Odpovedať
Ahojte mi tiež vyberáme strešnú kritynu žial kedže máme dom postavený zo sutiny bojime sa dat tam škridlu lebo ešte chceme plus slnen konektory.Mame vybratu Lindab ,ale nes som natrafila na germania krytinu neviete aké su?
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield nemal som co napisat viacej kedze este vobec strechu ani nemam.. mam zatial len mury, nemam este ani ziadne laty ani nic.. Tak preto som si pytal radu
Odpovedať
Projekt hádam nejaký máš...
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield ano, ano ten mam... pockaj pozriem to a napisem ti.. aspon viem ze mi chces poradit.. idem to omrknut
Odpovedať
potreboval by som radu pre mojho kamarata ktory akurat stavia dom a ma dilenu aku stresnu krytinu dat, mohli by ste napisat svoje nazory a skusenosti? diky
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?