Ako riešiť plechovú strechu?

Dobrý deň, idem si po radu. Máme v pláne prerobiť malú chatu na celoročné bývanie a riešime čo so strechou ? Ako ju odizolovať, v lete sa v podkroví dá existovať tak okolo 22hej hodinky, pretože plech podkrovie statočne vyhreje :-P Lepší záber som bohužiaľ nenašla, budem rada za všetky nápady podnety od vás, ďakujem .
Odpovedať

Odpovedať
@jarli buď pridajte tepelnú izoláciu z vnútra na tie šikminy, ale zmenšíte si tak vnútorný priestor, alebo dajte teoelnú izoláciu na plech a prekryte to škridlou, zároveň sa tým zbavíte hluku z plechu.
Odpovedať
@jakino neviem či nebudú musieť kombinovať, lebo nadstrešná izolácia by bola vhodnejšia ale keďže je to dosť strmá a stará strecha neviem či tam 30cm izolácie bude jednoduché ukotviť. Ak bude ale klasické zateplenie z vnútra, treba zvážiť použitie ťažších izolácií, kvôli prehrievaniu aby zabezpečili fázový posun nahrievania konštrukcií. @jarli
Odpovedať
@slavoslav nič v zlom, ale fázový posun je taká istá kravina ako dýchanie domu :-D Fázový posun vymysleli výrobcovia drevovláknitých izolácií a dýchanie domu predajcovia minerálnych izolácií, aby mali odbyt ;-)
Odpovedať
@jakino :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav @jakino ale pani, niesu to vymysli len to predajcovia pouzivaju vo svoj prospech :), a realne sa tieto pojmy daju vyhodne pouzit len na minime beznych konstruckii rodinnych domov a napriek tomu sa objavuju casto :)
Odpovedať
Ak bude ale klasické zateplenie z vnútra, treba zvážiť použitie ťažších izolácií, kvôli prehrievaniu aby zabezpečili fázový posun nahrievania konštrukcií. - poprosím rozvinúť túto vetu čo sa týka ťažších izolácií, čo by ste volili ako vnútornú izoláciu keby sa rozhodlo že plech sa nechá a bude sa robiť vnútorná izolácia ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?