Ako najvhodnejšie izolovať plochú strechu

Ahojte strecháči. Mám momentálne dilemu ako najlepšie zaizolovať plochú strechu. Skladbu strechy chcem : SDK, KVH, OSB záklop, Fatrafol, Štrk. A teraz je otázka, kde je lepšie dať izoláciu. 1. SDK, KVH,OSB,EPS,Fatrafol, Štrk alebo 2. SDK, Izolácia,KVH,OSB,Fatrafol, Štrk alebo izolovať aj pod aj nad OSB záklop? Stena bude 250mm alebo 300mm YTONG a nato 250mm EPS a do podlahy pôjde 300mm EPS. Ďakujem za reakcie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dufus777 podlaha je predimenzované, na strope málo, strop jedna z možností : SDK, vzduch medzera, parpzábrana na KVHmedzi KVH izolácia , ďalší rošt s izoláciou, záklop, Fatrafol, bez štrku, zbytočná záťaž konštrukcie. Ak je to ochrana fólie pred ÚV, tak min. množstvo. Ak dávate do podlahy 300mm EPS pri rozdiele teplôt 15st, v stene je rozdiel 35 st, muselo by tam byť min. 70cm na rovnaký účinok.
Odpovedať
Jednoznačne tú prvú skladbu! Len doplním, že na osb je potrebné dať parozábranu (ideálne asfaltový pas - keďže je tam drevo, tak samolepiaci), EPS 100S, geotext. aspon 300g, fólia, geotext. 300g, štrk.... A 30cm EPS do podlahy je samozrejme totálne zbytočné...
Odpovedať
@jozoce, @jan45 ďakujem za reakcie. Ja som tiež priklonený k prvej variante a samozrejme že tam počítam aj parozábranou a geotext., len som to tam už nepísal. A koľko je podľa vás teda optimálna hrúbka EPS v podlahe a na streche? A jan45 nebolo by v tej vašej variante dať lepšie rošt pod KVH, aby bol záklop priamo na KVH?
Odpovedať
@blacksr, @janvirostko čo vy nato? Ešte ma napadlo namiesto KVH použiť Steico joist a dať izoláciu pod OSB v hrúbke min. 400mm. A možno aj nad OSB pod Fatrafol,ale neviem či tam treba nechávať vzduchovú medzeru pod OSB alebo nie.
Odpovedať
@dufus777 do podlahy stačí 20-25 cm EPS S medzi tep. izoláciou a OSB doskou nechajte odvetrávaciu medzeru, pre istotu nad OSB dosku netreba dávať tep. izoláciu, hlavne ak by bola pod doskou odvetrávacia medzera, ktorá to bude chladzovať parozábranu dajte celoplošne - nie do každej miestnosti zvlášť konštrukciu by som dala z väzníkov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?