Ake krokvy na plochu strechu

Zdravim, statik mi navrhol na plochu strechu hranoly v rozmere 8x24 cm v rozostupe kazdych 62,5 cm a 22mm OSb dosky ako zaklop. Na pilach alebo aj viaceri mi vravia, ze tie hranoly su zbytocne vysoke. Aky rozmer by ste doporucili? Dakujem
Odpovedať
aká je dl.hranolov?
Odpovedať
Skus sa spytat na pile ci ti budu garantovat ze staci aj menej.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyzera to tak, že na pílach na rastu noví odborníci na statiku
Odpovedať
prva vec, ze si nenapisal aka je dlzka tych hranolov... druha vec - to by si fakt ignoroval statikov navrh, lebo ti niekto odporuci nieco na takychto forach?
Odpovedať
Prepacte, dlzka hranolov je 6 metrov.
Odpovedať
Ubrat z výšky hranolov? Rozhodne nie! Rozpon 6m je dost velky. Zaokruhli to zadšej na 25 cm. 24-ka sa ti po rokoch zoschne aj tak na 23. Šírka 8cm je asi ok. Ja osobne by som dal 10. Zoschne na 9cm
Odpovedať
Na pílach si to možno poplietli s klasickou stropnicou napr.k bungalovu
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird luboš,ja mám výšku 26 cm šírka 10 cm , nešetri, počítaj aj s tým, že tam budeš dávať zateplenie...
Odpovedať
@lubomird Na pilach robia robia primitivi, co nemaju vychodenu ZDSku.. Takym chces verit? Alebo chlapovi, co ma peciatku a ide s kozou na trh, ked ti to padne na hlavu?? Keby neboli uplne sprosti, tak by sa tesili, ze predaju kubiky.. Ja som mal v projekte tiez 6m hranoly na plochu strechu, 10x20 cm, KVH, kazdych 60 cm tusim.. Ak rezivo, tak som mal moznost 10x26. A to ty si este ina snehova skupina ako Nitra..
Odpovedať
Matorado kolko píl a a ludí čo tam pracujú poznáš? Uved aspon približné číslo,lebo na SK ich je niekolko tisíc. Urážaš ludí,čo sa živia vlastnými rukami. Ty asi len vlastnou hlavou ako RF. Okrem toho,na SK je vela píl s modernou technologiou,a k tomu je treba aj adekvatna obsluha
Odpovedať
@andynr Ale, ale, ale, ale... Pochopil si aj kontext?
Odpovedať
Ano. A ty? To by si rovnako mohol povedat o všetkých staveb.remeslách. Okrem toho,nevieš ako to dotazovatel na píle(pílach) podal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andynr No ja pochybujem, ze si nieco pochopil.. Toto vobec nebol prispevok, ani tema o ludoch na pilach. Zbytocne sa citis byt dotknuty.. Toto bolo o uplne nekvalifikovanych radach, z brucha. A ze je takych radcov dost, pochopis, ked dom postavis.. Kazdy, kto ma v riti dieru, je vacsi macher, ako projektant, ci statik.. Na zakladke stvorkari, co ledva preliezali, ti dnes budu radit, ake mas dat okna, naco tolko izolacie, naco taky kotol, naco silikonova omietka a naco naco naco.. A dom ma dychat a polystyren je zly.. 8-) Moja mnohonasobna skusenost.. ;-)
Odpovedať
@lubomird Dalsia alternativa je Stieco I nosniky . Mam ich ja (tiez pri rozpone 6metrov), alebo mordilo napriklad. Limmitovany tepelny most, a vaha je viac ako polovicna oproti klasickym hranolom. Ak by si nahodou zvazoval aj tie, na stranke maju technicke listy po ktorych ti povie statik ze aky je doporucovany rozostup.
Odpovedať
OK. Uplne som ta pochopil. Ale mam otazku. Ty tomu čo si práve uviedol všetkemu rozumieš? A mimochodom,dom som postavil a už v nom aj velmi dlho bývam. A moje skusenosti zrovna až take nie su. Ja ovšem vyhladavam firmy o niečo drahšie,ale s dobrým renome a zarukou.
Odpovedať
@andynr z tvojich 42 prispevkov su vsetky ku strecham, krovom a drevu. Propagujes firmu Retag-B (a 2x aj Konastav). Fotoblog mas prazdny, priatelov nula. Nechces si zrobit PRO registraciu? Neni ti to trapne? http://www.modrastrecha.sk/forum/stre... Nie, nie som z STB. Len si vsimam, ktora trafena hus kedy zagaga ;-)
Odpovedať
Mam pocit,že ta trafena hus,čo zagagala si prave ty. A že su moje príspevky k strecham a pod. No a čo??? Čo si ty nejaký dohlad? Ja nikoho nepropagujem. Dobre a spolahlive sa propaguje aj samé. Mam pocit,že tvoja robota je sliedit,kto,kde a čo...najdi si niečo užitočnejšie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Staviam garaz 6x4, pultova strecha. Mam projekt od projektanta, ale len taky so zakladnymi info, su tam pomurnice 150x150 a krokvy 80x160. Vyzera to takto ok? Ci to nie je aj vela tie hrubky, neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter934 pomurnice ti kludne stacia 12x12,krokvy by som dal typicky rozmer 8x18 bezne byva skladom... Neni tam velky sklon takze treba brat do uvahy mokry sniezik co sa tam moze drzat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?