Aké drevo na strechu a krovy?

Profilova fotka
Ktoré je podľa Vás lepšie - borovicové alebo smrekové? a ešte jedna otázočka - kúpiť drevo a nechať "cca rok odstáť" alebo po kúpe "čerstvé" hneď použiť?
Odpovedať
Profilova fotka
druh dreva neviem,ake maju take das.dnes ked nechas drevo odstat tak sa ti za rok zkruti ako vrtulnik.to drevo co dnes kupis tak este vcera na nom vrabce cvirikali.hned ako ho donesies treba snim pracovat.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame nejaky ihlicnan..a madyyy ma pravdu.bolo cerstve este ;-) poriadne sa upevnilo a pospajalo sice trosku vypraska ale bude to urcite dobre.
Odpovedať
hlavne nekupuj "lacne stavebne rezivo" z Tatier, doviezli nam par fur , kde boli vo vnutry diery velkosti dvoj eurovky krizom-krazom , vacsinou sa pouziva smrekove ... hned ako pride ho ulož na rovnu plochu, poprekladaj krizom latkami, natri protiplesnovym naterom, a namontuj. Pri tomto pocasi ked zavahas mozes z neho potom robit sanky , alebo hokejky /ked Ti ho poohyna ;-)
Odpovedať
Tak ak máš možnosť určite borovicové.Má vysoký obsah živice, čo pôsobí ako impregnácia zvnútra.Použiť...no je lepšie robiť zo surového lebo ke´d to už pospájaš a skompletizuješ tak sa ti to nepokrúti.Ale, mokré drevo moriť to veľký význam nemá.Oveľa lepšie sa pracuje s odstátym aspoň ročným drevom.To už nehovorme o hobľovaní či brúsení. Takže...nechať odstáť ale jedine v celodennom tieni ak je možnosť aj rok.Potom predídeš tomu že drevo sa zosuší a budeš musieť všetko zpevňovať a doťahovať spoje. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?