Aká plechová krytina je najkvalitnejšia? Ktorý výrobca?

Profilova fotka
Ahojte, rozhodujem sa aktuálne pre kúpu plechovej krytiny, rozhodol som sa pre typ KLIK panel, úprava s garanciou aspoň 30 rokov (poväčšine teda hrúbka 0,5 mm), akého výrobcu by ste mi prosím doporučili? Na výber SatJam, Lindab, Maslen, prípadne niekto iný? Oslovil som aj Ruuki, ale cena bola tak o 80 % vyššia. Ďakujem
Odpovedať
@tigon22 satjam nepoznam ale zo zvysku ak nie Ruukki isiel by som jednoznacne do Lindabu. Proste do Maslena by som nesiel. Inak Ruukki si oslovoval priamo ci cez predajcu?
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 Ruukki cez predajcu, to čo mi nacenil SatJam na cca 6000 € vyšlo v Lindab 7600 € a v Ruukki na 11200 €. Ten Lindab by som ešte bral, ale Ruukki je už fakt moc veľký rozdiel. Máte skúsenosti že napriamo sú ceny lepšie?
Odpovedať
@tigon22 11200€ vyšla len krytina ? Koľko to máš M2 strechu? A aký sklon?
Odpovedať
Profilova fotka
Medena je najkvalitnejsia s plechovych 😄
Odpovedať
Pozri si hrubku plechu. My davame hlinik a satjam je 0.6mm zatial co kjg, prefa su 0.7mm (mimochodom mam pocit ze hrubka vplyva aj na dlzku zaruky co na plech dostanes). Myslim ze aj Comax. Dalsia vec, firmy co to robia maju valcovacku, takze si nakupia len zvitky a falcuju si to sami. Predpokladam ze tie klik panely budu asi drahsi spas. Ak som mimo temu ospravedlnujem sa. Nepisal si aky plech chces.
Odpovedať
@tigon22 ceny ti neviem porovnat ja som daval skridloplech, Ruukki u mna vychadzala zakladna krytina po zlave asi 1,2 az 1,3 nasobok Lindabu, ale v lindabe som mal lepsiu zlavu takze tie ceny az tak neodskakovali od seba. Bol to ale 06/2021. Odvtedy sa s cenami udialo mrte.
Odpovedať
Profilova fotka
@adiso 220 m2 strechy, sklon cca 30 °
Odpovedať
Profilova fotka
@mucha999 Áno, určite vplýva hrúbka na dĺžku záruky, tieto, ktoré som dopytoval nie sú hliník ale pozink, dĺžka záruky je cca 30 rokov a hrúbka 0,5 mm. Ako vyšli cenovo tie verzie v hliníku (+ m2)? A aký typ plechu ideš dávať?
Odpovedať
@tigon22 ja davam 10900 za kjg hlinik falc za 300m2 (aj s rezervou a prekladmi na falc - krov je naratany na 252 m2) ale vratane zvodov, zlabov, snehovych zabran - proste komplet klampiarciny. Ked mi nacenovali plech, prve nacenili satjam. Volala som s nimi a po dlhsej rozprave mi vravel ze sam ma satjam na streche a uz by to nerobil. Satjam sa dava kvoli najnizsej cene - potom je CP lakava v porovnani s konkurencnymi ponukami (hovorim stale o hliniku, falc). Ale kvalita zodpoveda cene (myslim ze som citala o problemoch so stalostou farby strechy a biednom pristupe k zakaznikovi pri reklamacii). Drzim palec aby si sa dobre rozhodol. Je to na cely zivot. Ja som brala hlinik aby som mala so strechou uz pokoj.
Odpovedať
@tigon22 kvalita závisí nie len od hrúbky plechu ale tiež povrchovej úpravy, teda vrstvy zinku, povlaku.. Click panely robia aj KJG, Metrotile, potom z tých lacnejších Balex metal a Blachotrapez - to sú Poliaci. Z tých, čo si spomínal je zlatá stredná cesta Lindab. A čo sa týka hliníkového plechu tak z toho sa click panely nerobia, jedine falc. Tam je cena za materiál oproti oceli 1,5-2 krát vyššia a tiež montáž je drahšia.
Odpovedať
@tigon22 tak to je strašná cena na takú plochu, ja dávam skridlu na plochu 210m2 a cena je 3500€, betónová Terran Ono sa teraz plechová vôbec neoplatí keď to išli hore...
Odpovedať
@adiso Pod betonovu stresnu musis robit celu betonovu deku a ovela silnejsi krov nez sme robili my. Takze to si este prirataj. My sme len veniec urobili a bude to bez betonovej deky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mucha999 to vôbec nie je pravda, že pod betónovú krytinu treba robiť deku. Nerobí to skoro nikto. Silnejší krov áno, ale cena silnejšieho krovu je zanedbateľná oproti ušetreným peniazom za krytinu. A adiso má pravdu, dnešná doba nepraje plechu, škridla vyjde lacnejšie. Viem to, lebo robím v stavebníctve.
Odpovedať
@mucha999 presne ako píše @tomasr1 Žiadna deka sa robiť nemusí pod betónovú krytinu normálne obyčajný veniec a hotovo, neviem kto vám toto narozpraval ale asi chcel len zarobiť, plech je teraz maximálne nevýhodný...
Odpovedať
Dobre vediet. Dik. Ja som sa vedome rozhodla pre hlinik. Chcem to mat nafurt a neriesit machy a ine skridlove problemy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?