60 ročná strecha. Treba vymeniť krytinu aj krov?

Máme dilemu, plánujeme rekonštrukciu strechy - zatiaľ je krov relatívne zdravý, uvažovali sme s výmenou krytiny - bolo by to rýchlejšie a lacnejšie, otázka je, či pri takej investícii nevyhotoviť aj nový krov a bola by strecha aj krajšia aj kvalitnejšia...obavu máme z prípadného zatečenia do interiéru. Ako ste to riešili ?
Odpovedať
my sme dávali škridlopech,a menili sme len latovanie,a odkryli len tu časť,ktoru aj hned zakryli,takže zatečenie nehrozilo, :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je relatívne rovný a pevný krov stačí tam dať silnejšie laty 50x40 s kontralatami. Malé nerovnosti strechy vyrovnávať vysekávaním z kontralát a podkladaním. Ak je krov veľmi prehnutý, tak ho vyrovnám a posilním fošňami, prípade aj stolicu posilním. Vždy sa odkryje toľko zo strechy, koľko je možné zakryť aspoň strešnou foliou, aby nezatieklo.
Odpovedať
@suffo myslela som celkom nový krov (vzhľad bungalov) - tam je asi problém so zatečením, pred piatimi rokmi sme komplet znižovali stropy sadrokartónom a dávali izoláciu, tá keby zmokla asi nič moc ;-(
Odpovedať
@teri72 ci vymenit aj krov, zalezi len od toho v akom stave je terajsi. Skuste si zavolat statika na obhliadku krovu ak si nie ste isty. A koly zataceniu, treba vystihnut pekne letne pocasie a urobit to rychlo a dokladne aby zatiec nestihlo. Je to vzdy tak trosku riziko. ale drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
@teri72 Tak strecha s vyšším sklonom nie je zlá, tam je menšia pravdepodobnosť zatekania. Keď sa mení krov na staršej streche, tak v drvivej väčšine prípadov sa musí robiť aj veniec a kým vyschne a sa spraví krov, tak hrozí zatečenie. Ale robili sme nový krov aj na staršiu strechu, ale zas tam podkrovie robili. Dnes sme napríklad odokryli strechu a foršňami vyrovnali a posilni jednu stranu, tiež so strešnou foliou zalatovali. Tiež je to dosť riziko v takomto počasí, ale tam nie je sadrokarton.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?