Zvysenie stavby pri rekonstrukcii

Ahojte, je nejaka sanca, ze stavebny urad povoli vystavbu 7 m vysokej steny 0,9 m od mojho domu ak s tym nebudem suhlasit? V skratke: Sused kupil stary dom na malom pozemku s tym, ze ho chce zrekonstruovat a zobytnit podkrovie. Kedze chcem so susedmi dobre vychadzat, tak som s takymto navysenim jeho domu suhlasil a po cely cas ked chystal projekt som mu roznymi drobnostami vychadzal v ustrety. Ked ma po 2 rokoch konecne oslovil stavebny urad aby som ako ucastnik konania zaslal pripomienky, tak som zistil, ze namiesto slubovaneho obytneho podkrovia ma tesne vedla mojho domu stat 3 poschodova budova. Samozrejme som napisal pripomienky a vyjadril svoj nesuhlas, ale kedze mam este do pondelka cas, chcem sa opytat aku pripomienku by ste k tomuto projektu dali aby urad toto stavebne konanie zastavil. Namietal som, ze mi zatieni stresne okna a pozemok. Ze budovu navysil v rozpore s uzemnym planom (roznymi fintami ju zvacsil takmer na dvojnasobok), ze jeho mur sa ani neda zvysit, lebo by zasahoval do mojej strechy. (Predtym mal oba domy jeden majitel a takto "vtipne" to postavil.) Vypovedal som so susedom vsetky zmluvy, ktore mu umoznili dom takto zvacsit a dal som to na vedomie stavebnemu uradu. Prikladam priblizny nakres. Napada vas este nieco na co som mohol zabudnut? :-)
Odpovedať
Toto je rekonštrukcia na chrapuna, také typicky slovenské. Treba pozrieť projekt, ako má vyriešenú požiarnu bezpečnosť, pravdepodobne do tvojho domu zasahuje požiarne nebezpečný priestor. Pozorne sleduj konanie a ak to prejde, nezabudni sa odvolať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od seifer:

Ahojte, je nejaka sanca, ze stavebny urad povoli…
@seifer Ty môžeš dať námietky, ale v konečnom dôsledku rozhodne úrad, či ich uzná ako opdstatnené alebo nie. Na druhej strane - doteraz si mal ty vyšší dom o jedno poschodie v porovnaní s jeho domom. Teraz, keď sa situácia obracia, tak si už nespokojný. Doteraz ti nevadilo, že tvoj dom prevyšuje jeho dom a že mu ty tieniš? Pokiaľ ani jeden z vás nebude mať na tej spoločnej strane okná do obytných miestností, tak v tom nevidím problém. Uvidíme, ako sa k tomu postaví stavebný úrad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@seifer Ty môžeš dať námietky, ale v konečnom dôs…
@chrobak7 Ty v tom náčrte vidíš svetové strany?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@chrobak7 Ty v tom náčrte vidíš svetové strany?
@kejsix A načo by mi boli svetové strany?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@kejsix A načo by mi boli svetové strany?
@chrobak7 Keď vieš, kto komu tieni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?