Zlúčené stavebné s územným konaním

Podával som žiadosť o územné rozhodnutie o umiestnení stavby. Prišiel mi však nejaký "nepodarok". V úvode rozhodnutia sa píše, že podaním žiadosti začalo konanie o vydanie územného rozhodnutia o umiestnení stavby. V závere sa zase píše , že stavebný úrad na základe uvedených dôvodov pozastavuje toto zlúčené územné a stavebné konanie so 60 dňovou lehotou ... Má toto vyjadrenie nejakú úradnú hodnotu. Žiadna žiadosť o zlúčené konanie nebola podaná,v rozhodnutí sa tiež píše ,že žiadam o územné rozhodnutie a v závere ma odpinkajú niečím čo nebolo, nie je predmetom veci. Potrebujem len územné rozhodnutie, mám s tým ísť na stavebný úrad? Stratí toto vydané zlúčené rozhodnutie platnosť? Pretože mi to len komplikuje situáciu.
Odpovedať
predpokladam, ze pani uradnicke ten zaver zostal z nejakeho ineho rozhodnutia ked ho pisala. asi by si sa mal ist informovat na SU pokial nerozumies dovodom na pozastavenie tvojho konania
Odpovedať
Dôvodom rozumiem Len som žiadal územné rozhodnutie,to potrebujem. Ona začala vec riešiť ako žiadosť o územné rozhodnutie a vyriešila to ako žiadosť o zlúčené konanie ,kde ma úplne zrušila,skomplikovala mi situáciu. Nežiadal som stavebné povolenie,aj napriek tomu to tak začala riešiť, výsledkom čoho je že stavebné konanie bolo pozastavené , pritom som o žiadne nežiadal. Teraz mám 60dni aby som im všetko doručil čo žiadajú,inak moju žiadosť zmietnu zo stola. Ja potrebujem územné rozhodnutie
Odpovedať
Nechcel si nahodou len uzemnoplanovaciu informaciu? Lebo uzemne rozhodnutie nie je nieco, co ti uradnicka vystavi len tak na "pockanie"... Podal si navrh na vydanie uzemneho rozhodnutia? Bolo ti nasledne dorucene oznamenie o zacati uzemneho konania? A teraz ti doslo rozhodnutie o pozastaveni uzemneho konania? K uzemnemu rozhodnutiu uz musis mat projekt a aj stanoviska dotknutych organov.
Odpovedať
@jedendvatri Však si pozri v liste tie "uvedené dôvody" na základe ktorých pozastavili územné rozhodnutie. Alebo zdvihni telefón a vyjasni si so stav. úradom o čo ide a čo treba ešte doložiť. Sem hodíš pár kusých informácií a my si máme domyslieť, čo všetko je za tým?
Odpovedať
Ešte raz Podal som žiadosť o územné rozhodnutie (na základe ÚPI) aj s náležitosťami - projekt, sprievodná správa,list vlastníctva, katastrálnu mapu, ... Všetko ako má byť k žiadosti o územné rozhodnutie. 30dni čakám na rozhodnutie V rozhodnutí sa píše, že podaním žiadosti sa začalo konanie o vydanie ÚZEMNÉHO ROZHODNUTIA o umiestnení stavby. - všetko poriadku potiaľto. ale nejakým zázrakom sa v polke rozhodnutia rieši ZLÚČENÉ stavebné s územným rozhodnutím. A vec ďalej riešia, že zastavujú zlucene stavebné ,lebo neboli splnené náležitosti. Samozrejme, že neboli, keď som to nežiadal!!! Ja potrebujem ÚZEMNÉ ROZHODNUTIE. Chrobak7 chápeš že pomiesali dve rozdielne veci v jednom vyjadrení? Máš žiadosť o územné rozhodnutie, žiadosť o stavebné povolenie a žiadosť o zlúčené stavebné a územné konanie. Oni ma začali riešiť ako žiadosť o územné rozhodnutie a vyriešili ma zluceným stavebným. Vyjadrili sa k niečomu inému ako som žiadal
Odpovedať
@jedendvatri tak chod za tetou, co to posrala a presne takto jej to vysvetli. Ci myslis, ze niekto odtialto tam pojde za teba?
Odpovedať
@megdesign nemyslím, skús si prečítať moju otázku. Či to sucastne rozhodnutie stráca pravoplast ak mi vydali niečo iné ako bola žiadosť a či vôbec má takéto skomolene rozhodnutie nejakú úradnú hodnotu.
Odpovedať
@jedendvatri ja som ju cital. Chcel si vyjadrenie k uzemnemu, dali ti zamietave k zlucenemu uzemnemu a stavebnemu. Dodal si podklady len pre uzemne, preto nemohlo byt ani zlucene schvalene... Cize musia opravit dane rozhodnutie na uzemne, ktore by malo byt schvalene, pokial si splnil jeho podmienky. Pochybili oni, cize by som sa listom dovolaval napravy do troch dni od dorucenia ziadosti o napravu. Marurovat nad tym, ci to ma nejaku uradnu hodnotu nema zmysel. Potrebujes uzemne, tak nech ti ho daju a predchadzajuce chybne vyjadrenie zrusia.
Odpovedať
@jedendvatri stavebný úrad možno iba pochybil pri píisaní rozhodnutia o prerušení územného konania, zistí si to na SÚ, ktorý môže oznámiť písomne, že došlo k zrejmej chybe v písaní, v ktorom napíše k akej chybe došlo a aké má byť správne znennie textu a toto ozn. zašle všetkým, ktorí toto rozh. bolo doručené. Toto ozn. môže vydať Pokiaľ máš pocit, že zo strany SÚ ide o nejakú špekuláciu, tak SÚ má konať vo veci a v takom rozsahu aký bol návrh, t. j. musí konať iba vo veci návrhu na vydanie územného rozh. a nie vo veci zlúčeného ÚK so stav. kon... Keď návrh na vydanie ÚR nie je úplny, tak vyzve navrhovateľa na doplnenie návrhu v určenej lehote a ÚK preruší. Konanie vo všeobecnosti je začaté dňom podania návrhu, resp. žiadosti.. Na tvojom mieste by som min. e-mailom upozornila SÚ o zistenej nezrovnalosti - chybe..Podľa toho ako sa k tejto veci postaví SÚ by som zvažila napísať list ohľadom zistenej nezrovnalosti a zaslať ho doporučene na SÚ..určite by som tot tak nenechala..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?