Ziadosti k povoleniu ked nie su siete na pozemku

Zdravim ako to je so ziadostami ktore treba poslat coo sa tyka inzinierskych sieti? Mam pozemok kde siiete este nemam. Poda je este orna nie je stavebnym pozemkom. Momentalne riesim papiere k stavebnemu konaniu resp.povoleniu. ziadosti ohladom existencii sieti som posielal ale suhlas s napojenim sieti? Ved tam nie je ani elektrina ani plyn ani kanalizacia co s tym?ake ziadosti?
Odpovedať
Projektant pre elektriku a vodu ty vypracuje projekt kde sú možnosti napojenia a od SSE a Vodárne ti potom odpovedia či schvaľujú vypracovaný projekt a body napojenia alebo majú dáke pripomienky.
Odpovedať
Najskor musis ziskat vyjadrenia sietarov o moznosti pripojenia, ti ti urcia body a podmienky pripojenia. Na zaklade toho projektant vypracuje projekty jednotlivych pripojok (voda, elektrina, plyn, kanal) a potom sietarov poziadas o vyjadrenie k projektovej dokumentacii a az ich vyjadrenia prikladas ku stavebnemu povoleniu.
Odpovedať
@danculd elektrinu mi budú robiť teraz v jari pretože stlp mám od pozemku zhruba 60 m ale požiadal som to s tým že to budem mať na vlastné náklady. kanalizáciu bude robiť obec je na to už plán aj plyn sa bude ťahať akurát starosta potrebuje ešte zohnať peniaze na to všetko.
Odpovedať
@pavol1987 Tak este nemas co dat projektantovi. Zatial ti neostava nic len cakat. Len sa obavam, ze to zhananie penazi starostom nebude az take rychle. Navyse tento rok idu komunalne volby, tak sa to cakanie moze natiahnut este ovela viac ako myslis.
Odpovedať
@pavol1987 zrejme ti ostáva momentálne v PD riešiť iný zdroj tepla - el. kúrenie, namiesto kanal. - žumpu, a zdroj vody - vodovod, studňa ?, komunikačný prístup - cesta ? Počas uskutočňovania stavby je možné požiadať o zmenu stavby pred jej dokončením, keď už bude mať obec zrealizovanú kanalizáciu.. Plyn zrejme musí byť riešený ako rozšírenie STL plynovodu, pokiaľ je to nová ulica. Taktiež vodovod. prípojka môže byť pokiaľ viem len dĺ. 10 m, inak to je rozšírenie vodovodného radu - obec alebo vodárenská spol.
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade treba zajst na vodarne a k elektrikarom, aby ti vytycili body, na zaklade ktorych si das projektantovi vypracovat projekt na dane siete
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?