Žiadost o povolenie maleho zdroja znecistovania ovzdusia

Ahojte, neviete ako ma vyzerat ziadost o povolenie maleho zdroja znecistovania ovzdusia? Chceme postavit krb. A este sa chcem opytat, tato ziadost sa dava len v pripade krbu, alebo aj v pripade plynu? Dakujem vam
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@lucinka9819 dáva sa v prípade zhotovenia komína, na obecnom úrade tlačivo majú, alebo na stránke OU sa dá stiahnuť
Odpovedať
@topvideo praveze nemaju ze si mam pozhanat
Odpovedať
normalne ako ziadost mena a adresy Ziadam o vyjadrenie k dokumentacii k stavbe maleho zdroja.....,... datum podpis prilohy:
Odpovedať
Profilova fotka
Asi tu nepridam textovy subor, prikladam link na nasu obec, http://www.obeckosickabela.sk/dokumen... Plyn my nemame, ale ak ide o pripojku, aj na tu treba davat ziadost. Aj za plynovy kotol ako zdroj znecistenia. Najlepsie Vam poradia na prislusnom stavebnom urade. V nasom bananistane ma kazdy urad iny nazor a ine doklady potrebuje.
Odpovedať
@madra2 u nas je to katastrofa pridem pytat nejake tlacivo tak pozeraju namna ako keby som z marsu spadla. A ked chceme kombinovany aj na drevo aj na plyn?
Odpovedať
@madra2 a je tam specifikacia zdroja teda kotlu a ked nevieme este aky kotol budeme davat aky mam uviest?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka9819 http://www.kosice.sk/clanok.php?file=... alebo tu http://www.hornestitare.sk/tlaciva-na... čo sa týka toho, aký kotol uviesť....to už musíte vedieť vy alebo my? :-)
Odpovedať
@topvideo no ale my netusime aky tam este dame :) ved dokial postavime dom tak to bude trvat aspon 2-3roky tak ja neviem aky kotol tam za 3 roky osadime.
Odpovedať
nemusis tam dat presny nazov kotla ale snad mate nejake vypocty potreby tepla kurenia a tam mas mat uvedy vykon kotla.
Odpovedať
@atlaska to ze doma uz nemame papiere lebo uz ich maju na stavebnom urade
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka9819 tak zavolaj projektantovi, čo vám tam navrhol, aký kotol...a pri realizácii je to jedno, aký tam skutočne osadíte. Nahlásite zmenu. Z toho sa nestrieľa.
Odpovedať
@topvideo a aky vykon by mal mat kotol pre rodinny dom alebo do kolko kw?
Odpovedať
Článok sa načítava...
nemas doma ani jeden kus projektu? podla coho budete stavat?
Odpovedať
@atlaska oni nam potom jeden vratia aj s povolenim
Odpovedať
@lucinka9819 lenze to musis nechat zviazane original a dolozit ho ku kolaudacii. nemozes ho nechat na stavbe robotnikom stavebnemu dozoru, dat jeho cast napriklad vyrobcovi okien aby vedel okna vyrobit. a aj inym profesiam elektrikarom......nemozes si do toho carbat....navrhovat osvetlenie a podobne Nemohli vam predsa dat iba dve pare. teraz napriklad k tejto ziadosti potrebujes z projektu vybrat rez komina a z coho ho vyberes?
Odpovedať
@atlaska dostali sme od projektanta 3 sanony s celym projektom. Vsetky 3 sme odovzdali pani na SU ktora jeden necha u nas v obci jeden u seba a jeden nam vrati uz aj s povolenim na stavbu. Vykresy rozmnozim potom aby boli aj take na carbanie a originaly schovam
Odpovedať
Divne , ale teraz ti chyba ten rez a vykres komina. A naco si to vsetko odovzdala ked nemas toto povolenie. Bez jedineho projektu teraz nemozes nic robit.
Odpovedať
@atlaska lebo to pytala tak som jej to odovzdala aj tak nemozme nic robit lebo este nemame povolenie na stavbu. V utorok je este len konanie zo susedmi
Odpovedať
@topvideo žiadosť o uvedenie malého zdroja znečistenia treba až ku kolaudácii že? Keď budem mať krb. Lebo ku stavebnému to nepýtali.
Odpovedať
@kajo873 my sme ho potrebovali s SP. @lucinka9819 no da sa kopa veci pripravovat k stavbe.
Odpovedať
@kajo873 nam ho pytaju k stavebnemu
Odpovedať
je to ziadost k povoleniu takze to treba predtym nez sa ten zdroj postavi. ak ho ku kolaudacii nepovolia co ho budes burat?
Odpovedať
Profilova fotka
Žiadosť o MZZO sme podali na mestský úrad...Potrebovali sme to k stavebnému povoleniu...na mestskom úrade aj na nete majú tlačivo + 5 eur poplatok. Do týždňa nám dali vyjadrenie :-)
Odpovedať
@pppetka5 aky typ kotla ste tam uviedli?
Odpovedať
neviete poradit lacneho kominara z Trnavy alebo okolia, co mi urobi reviznu spravu na komin? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka9819 uviedli sme presne ako mame uvedene v projekte vykurovania + sme uviedli ze krbovu vlozku neznameho typu nakolko tu este nevieme aka bude...
Odpovedať
to je pekne uletené že žiadosť na znečistenie, skôr by mali dávať návod pre každého ako spotrebič obsluhovať, aby lepšie spaľoval a neznečisťoval okolie a penalizovať každého kto znečisťuje , jeden a ten istý spotrebič môže byť prevádzkovaný tak že neznečisťuje vôbec, ale môže ísť i tak ako parný rušeň , že za chvílu nedýcha celá obec
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 žiadosť sme podávali k stavebnému povoleniu, pri kolaudácii sme žiadali osúhlas k spusteniu... @kytula http://www.kks-sr.sk/najst-kominara/
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka9819 pýtaš sa, aký výkon má mať kotol pre rodinný dom....to záleží od veľkosti vykurovanej plochy, použitých materiálov, zateplenia. Z brucha sa to nedá povedať, je to v projekte uvedené. Iba odhadujem, že máte cca do 16 kW http://www.kotol-kotly.sk/aky-kotol-v...
Odpovedať
@topvideo dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?