Vzor súhlasu so zriadením prístupovej cesty

Ahojte. Chcem sa opýtať, či náhodou nemáte nejaký vzor súhlasu so zriadením prístupovej cesty, ktorý nám udelí sused. Prístupová cesta pôjde cez jeho pozemok. Je to len dočasná alternatíva, lebo chceme podať stavebko, tak nech sa to nezdržiava- my už totižto riešime kúpu 2/3 podielu na susedovom pozemku, len to bude ešte na dlho. Preto nám na stavebnom úrade povedali, že nám musí udeliť zatiaľ súhlas. A potom ešte potrebujeme súhlas od suseda kvôli prípojkám (vodovod, elektrika-pôjdu tiež cez ten kúsok zatiaľ jeho pozemku)- na to stačí vyplniť iba súhlas s drobnou stavbou? a musí to byť 2x, či stačí na jednom tlačive udeliť súhlas s vodovodnou aj elektrickou prípojkou? Vopred ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@6mimi6 k vydaniu územného rozhodnutia na dočasnú prístupovú cestu (na cudzom pozemku) potrebujete písomný súhlas vlastníka thto pozemku. K vydaniu stavebného povolenia na dočasnú cestu (na cudzom pozemku) potrebuje, na špec. stavebný úrad pre účelové cesty, doložiť iné právo k cudziemu pozemku v zmysle § 139 stav. zákona, napr. zmluvu o budúcej kupnej zmluve. Písomný súhlas potrebujete aj k navrhovanému umiestneniu prípojok IS na susednom pozemku, ktorý doložite na stavebný úrad k ohláseniu drobných stavieb.
Odpovedať
@6mimi6 ano ako sa píše vyššie. potrebujete ,, iné právo k pozemku,, dočasu by Vám mala stačiť zmlúva o budúcej zmlúve, a neskôr by som vám odporúčila vecné bremeno zapísať aj na kataster na LV, aby ste to mali naporiadku nie len na chvilku ale na stálo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?