Vyňatie ornej pôdy?

Caka ma vynatie pody s E-ckove parcely. Docital som sa ze do 250m2 ( 1 podlazim) je to oslobodene od odvodov... Moj projekt/dom vychadza na 260m2 K tomu vsak musi brat este 1m po obvode domu plus cesticka k prijazdovej ceste. Teda to vyjde asi 280m2. to budem teda platit.... celych 280m2 alebo iba tu cast o co prevysuje oslobodenie.. to jest 30m2 ... Cena za 1m2 vynatia je 4eur... Dakujem
Odpovedať
Ja som vynímala 360 m2 a na moje prekvapenie som neplatila nič. Ale vynímala som menej hodnotnú pôdu, závisí to od bonity.
Odpovedať
@mukmak Vyňatie je komplikovaná vec. V prvom rade si musíš zistiť BPEJ pozemku, ktorý chceš vyňať. Zistíš to buď na katastri, alebo na tejto mape: http://www.podnemapy.sk/bpej/viewer.h... Potom si nájdeš v prílohe č. 2 nariadenia vlády č. 58/2013, či daný pozemok podlieha poplatku za vyňatie. Výšku poplatku nájdeš v prílohe č. 1. Ak poplatku podlieha, tak stále máš možnosť uplatniť si oslobodenie od poplatku za stavby do 150 m2 pri dvojpodlažných a 250 m2 pri jednopodlažných stavbách. Samotné vyňatie povoluje okresný úrad, odbor pozemkový na základe žiadosti - aj keby to bolo bez poplatku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?