Vyjadrenie od SSD

Zdravím, riešim stavebné povolenie a pred pár týždňami som odoslal elektrikárom SSD "Žiadosť o pripojenie nového odberného miesta" s tým, že v odpovedi na žiadosť bude aj vyjadrenie pre účely územného rozhodnutia alebo stavebného povolenia. Včera mi prišla odpoveď "Vyjadrenie k technickým podmienkam pripojenia"; "Zmluva o pripojení zariadenia uživateľa sústavy do distribučnej sústavy" ako aj nákres s bodom pripojenia. Vo vyjadrení sa k stavebnému konaniu vyjadrili: "Toto vyjadrenie slúži pre účely územného rozhodnutia ako aj stavebného povolenia pri splnení "Všeobecných podmienok k vyhotoveniu stavby a k pripojeniu odberných miest do distribučnej sústavy SSD", ktoré sú zverejnené na stránkach www.ssd.sk v sekcii „Dokumenty“. SSD nezodpovedá, ani sa nijakým spôsobom nevyjadruje k projektovej dokumentácii elektrického prívodu a ani k vybudovaniu a údržbe NN elektrického prívodu." Mám v tom menší chaos nakoľko neviem, čo vlastne musím spraviť aby sa vyjadrili k stavebnému povoleniu tak ako to spravili vodári a plynári. Riešil niekto teraz niekedy takúto vec? Prosím o radu a laické vysvetlenie čo mi vlastne ešte treba. Ďakujem pekne a prajem pekný deň.
Odpovedať
Vyjadrenie k bodu pripojenia a tech. podmienkam je to co potrebujes k SP. Oni uz sa k projektu nevyjadruju. Vlastne nemaju preco.
Odpovedať
@mucha999 Ďakujem za odpoveď. Takže už nič nepotrebujem od nich teda? Lebo ja som zasielal len žiadosť o pripojenie, LV kataster a požodovanú službu (3x25A) a nič iné čo sa týka elektriny z PD som neposielal tak preto sa mi to nezdá, že by len toto bolo treba.
Odpovedať
@r7298 projekt prípojky (aspoň zsd) sa posiela po podpísaní zmluvy o pripojení a zaplatení pripojovacieho poplatku. Následne montáž, revízia, a elektromer 🙂
Odpovedať
@neutrino čiže na stavebný úrad k stavebnému povoleniu mi stačí len toto čo mi poslali? Alebo už musím mat uzatvorenú zmluvu atd.?
Odpovedať
k stavebnemu povoleniu stacia vyjadrenia ze su ok s tvojou stavbou lebo im tade nejdu siete ani ochranne pasma. Zmluvu budes riesit neskor.
Odpovedať
@mucha999 no veď ja chápem, lenže to čo mi poslali tam nikde nemám uvedené siete ani nič že sú Ok so stavbou… preto vôbec neviem čo mám vlastne od nich žiadať..
Odpovedať
Vie mi niekto poradiť kto riešil stavebné povolenie, že čo konkrétne žiadali od elektrikárov a čo predkladali na stavebnom úrade od elektrikárov? Prosím..
Odpovedať
ja som odovzdaval na stavebny urad: Vec: Vyjadrenie k uzemnemu rozhodnutiu a stavebnemu poveleniu. vytlac si to co mas a chod sa opytat na stavebny urad ci im to staci, tak som to robil ja a vzdy som vedel presne co mam robit. Az potom ked som chcel zmluvu na elektrinu a pripojenie som potreboval Vyjadrenie k bodu a podmienkam pripojenia.
Odpovedať
@r7298 podľa mňa aj uzatvorenú zmluvu ale to som si nie istý
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?