Vybavenie stav. povolenia

Prosím Vás viete o niekom kto vie vybaviť stavebne povolenie, obehať úrady,.. atď.? Pozemok sa nachásza v Rajeckej doline. Ďakujem :-)
Odpovedať
@albusa Ahoj, poznam jedneho pana zo ZA. Nam vybavoval tiez v Rajeckej doline.
Odpovedať
Dobry den Chcela by som sa informovat ci ma niekto prehlad otom kolko cm od suseda musi byt postaveny garaz. A Ak nieje viac ako 25m2 ci treba nato povolenie. My sme zacali stavat No sused namieta dokonca podal aj staznost .bolo nam oznamene ze ked mame podklad pod garazom musime mat stavebne povolenie. Vraj sa to pocita ako cierna stavba.vedel by mi niekto poradit co robit?
Odpovedať
@natalka265 trebna ohlasenei drobnej stavby, spytaj sa na urade vzdialenost moze byt asi 1m spytaj sa, mozno su vynimky. alebo hladaj na fore je tu o tom pisane
Odpovedať
Lenze mi mame podklad vybetonovany a zamkova dlazba je tam. A to sa pocita uz za ciernu stavbu.
Odpovedať
@natalka265 najprv zajdem na obecny/mestsky urad sa popytat a potom zacnem stavat... Kedy sa to ludia uz naucite?
Odpovedať
Profilova fotka
@natalka265 cierna stavba je to tak ci tak, ale pravdepodobne nepotrebujes povolenie, ale staci oznamenie.
Odpovedať
Cvoky 8 My sme Boli na urade, aj na katastry vraj nieje problem postavit garaz. Drevena konstrukcia, je to skor pristresok na Auto. Lenze sused zacal do toho rypat a podal dokonca staznost.cakamre teraz ci nam schvalia alebo nie.
Odpovedať
@majkoj ano stacilo by. Starosta nam povolil vraj nic netreba No teraz ked sme postavili zavolal sused Star. A museli prestat vraj tj. Cierna stavba pretoze je tam okolo garazu vybetonovane a vo vnutri zam. Dlazba.
Odpovedať
Profilova fotka
@natalka265 no mas potvrdenie o tom, ze si oznamila drobnu stavbu? ja som aj platil 10e za to. Ale ked som to robil, od oboch susedov som mal suhlas.
Odpovedať
Nie. Vraj nic metrebalo Ak nema viac ako 25m2
Odpovedať
Profilova fotka
@natalka265 starosta tara somariny, na to je potrebne ohlasenie.
Odpovedať
Je to ta garáž nie ten garáž. Ohlasenie drobnej stavby potrebujes, sused ma pravo namietat. Nepytaj sa starostu ale na stavebnom urade. Ak ti oni povedia ze "nic netreba" nech odpisu aj susedovi, ze nic netreba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska Z uradu ma prist pozriet ale ona nerozhoduje otom ale este niekto druhy.
Odpovedať
@natalka265 natalka ty si asi z ,,dola,, vsak? Aj v pisme odhalime madarsky prizvuk :-D :-D
Odpovedať
a kto druhy? stavebny urad je povinny rozhodovat podla zakona a starosta tieto veci iba podpisuje, ale predklada mu to vsetko stavebny urad. Jednoducho potrebujes ohlasenie drobnej stavby BODKA.
Odpovedať
Lenze tam je podana staznost. A ta z uradu pride len pozriet ci Maju susedia svetlo ci netieni garaz (Co ani netieni )a Ona saama nemoze rozhodnut.
Odpovedať
@cvoky8 niesom ziadna madarka.no bohuzial kvoli susedom su teraz len problemy.ja viem ze to nieje nic strasne nahlasit drobnu stavbu.len sa bojim aby sme nemuseli Nakoniec burat.
Odpovedať
aj tak to budes musiet ohlasit. Co ti uz pomozeme, ak ti naroadia burat? Co neurobia, proste podas ohlasku a hotovo, uz si ju priprav a rovno ju pojdes podat ked skonci konanie s pani zo stavebneho uradu a budes mat pokoj. Kto iny ako pani z uradu rozhoduje ohladom ciernej stavby?
Odpovedať
@atlaska komisia ale oni rozhodnu aj na zaklade toho co povie a napise ta pani z uradu.zvycajne rozhoduje len oma ale ked je podana staznost tak musi este aj komisia .
Odpovedať
@atlaska komisia ale oni rozhodnu aj na zaklade toho co povie a napise ta pani z uradu.zvycajne rozhoduje len oma ale ked je podana staznost tak musi este aj komisia .
Odpovedať
Vedel by mi niekto poradit kto sa fakt vyzna v zakonoch ohladne drobnej stavby.
Odpovedať
@natalka265 stačí si ten zákon precitat
Odpovedať
a ako znie ten zakon)?
Odpovedať
Profilova fotka
@natalka265 http://www.zakonypreludi.sk/zz/1976-50 Zákon č. 50/1976 Zb. § 55 (1) Stavebné povolenie sa vyžaduje, pokiaľ tento zákon a vykonávacie predpisy k nemu alebo osobitné predpisy neustanovujú inak, pri stavbách každého druhu bez zreteľa na ich stavebnotechnické vyhotovenie, účel a čas trvania; stavebné povolenie sa vyžaduje aj pri zmene stavieb, najmä pri prístavbe, nadstavbe a pri stavebných úpravách. (2) Ohlásenie stavebnému úradu postačí a) pri jednoduchej stavbe, jej prístavbe a nadstavbe, ak tak určil stavebný úrad v územnom rozhodnutí, b) pri drobných stavbách, ktoré plnia doplnkovú funkciu k hlavnej stavbe a ktoré nemôžu podstatne ovplyvniť životné prostredie; (6) Drobné stavby sú stavby, ktoré majú doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu (napr. pre stavbu na bývanie, pre stavbu občianskeho vybavenia, pre stavbu na výrobu a skladovanie, pre stavbu na individuálnu rekreáciu) a ktoré nemôžu podstatne ovplyvniť životné prostredie, a to a) prízemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 25 m2 a výška 5 m, napríklad kôlne, práčovne, letné kuchyne, prístrešky, zariadenia na nádoby na odpadky, stavby na chov drobného zvieratstva, sauny, úschovne bicyklov a detských kočíkov, čakárne a stavby športových zariadení, b) podzemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 25 m2 a hĺbka 3 m, napríklad pivnice, žumpy. § 139b Pojmy stavebného poriadku (7) Za drobné stavby sa považujú aj a) stavby organizácií na lesnej pôde slúžiace na zabezpečovanie lesnej výroby a poľovníctva, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 30 m2 a výška 5 m, napríklad sklady krmiva, náradia alebo hnojiva, b) oplotenie, c) prípojky stavieb a pozemkov na verejné rozvodné siete a kanalizáciu všetkých stavieb a pozemkov a pripojenie drobných stavieb a pozemkov na rozvodné siete a kanalizáciu hlavnej stavby, @natalka265 a už sa nenervujte, o nič nejde
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?