Urbanistická štúdia??

Ahojte, viete mi poradit niečo o tejto urbanistickej študie? čimáte s tým skúsenosti a koľko Vás vyšla?
Odpovedať
@zuzan_ka Skús upresniť otázku, zo zadania mi nie je jasné, o čo ti ide. Urbanistická štúdia môže zahŕňať štúdiu celej obce a môže stáť desaťtisíce EUR. O akú urbanistickú štúdiu ti ide? Čoho? Obce? Ulice?
Odpovedať
@chrobak7 Pre rodinny dom som myslela, čiže nášho pozemku
Odpovedať
urbanistická štúdia pre rodinný dom? asi si myslela štúdiu, prípadne osadenie na pozemok. Skús uja googla :) mne napr hned vyhodili do 120 m2 1700 € :)
Odpovedať
@zuzan_ka Myslíš tým služby architekta - vytvorenie štúdie domu? Alebo celého pozemku vrátane napr. navrhnutia záhrady a osadenia domu, navrhnutia spevnených plôch? Musíš byť konkrétnejšia. Napr. my sme si najprv nechali spraviť štúdiu domu na základe našich požiadaviek. Stálo to 1000 EUR. Výsledkom bol pôdorys domu s úpravou priľahlých spevnených plôch, jeho vizualizácia, osadenie na pozemok a pár rezov budovou. Na základe štúdie potom projektant (ten istý) vyhotovil podrobný projekt.
Odpovedať
my chceme ist stavat, a len som sa dozvedela ze potrebujeme mat urbanistick studiu či tam vlastne mozme stavat :D
Odpovedať
Profilova fotka
neskusala si cez google? urcite by ti toho kopu naslo
Odpovedať
skúšala:D praveze nenasloooo
Odpovedať
pani asi myslí zastavovaciu štúdiu :) alebo sa mylim? Ja tiež dobre neviem, čo to je, dali sme to spraviť projektantom.... zahrna to komplexny projekt, resp. vizualizaciu, v ktorej mame navrhnutu pristupovu cestu, osadenie stavby na pozemok, inžinierske siete a podobne...Kázali nám to robit kvoli tomu, ze nas pozemok nebol zahrnuty v uzemnom plane obce...takze ako 1. krok bol doplnok k uzemnemu planu a teraz nasledovala tá študia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzan_ka Mysleli tym zastavbovu studiu miesta kde idete stavat. Cize, ako bude vyzerat buduca zastavba v pripade rozsirovania dannej lokality. Nieco take trva niekolko rokov a je to mega drahe. Skus sa informovat na stavebnom urade - cize obecnom/mestskom urade. Ale .... je to poleno pod nohy.
Odpovedať
No to teraz schválili v našom meste, že ak zahradu chcete dať za stavebný pozemok, musíte vypracovať dat urbanistickú štúdiu, architektovi autorizovanému. len pre tento náš dom, a dufam ze to nebude velká pálka
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzan_ka Preco chcete dat zahradu ako stavebny pozemok ? Vsak ak sa rozhodnete stavat neico v zahrade.. malu budu, garaz hocco do 25m2 tak netreba ani stavebko. Staci ohlasenie drobnej stavby.
Odpovedať
No lebo tam chceme staviat RD...a druhu cast pozemku so starsim domom predat
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Urbanistická štúdia môže stáť od 3000 - 5000. Záleží od veľkosti územia ktoré sa rieši. To Vám napovedá územný plán, kde je označená Vaša lokalita.
Odpovedať
doplnok k uzemnemu plánu nás vyšiel 2500 EUR...ale našťastie sme boli 5 stavebníci, tak sme sa zložili...ale urbanistická/zastavovacia štúdia stála už len 300 eur :) ...teda len ako len...
Odpovedať
@katka6161 prosím ťa a tu zastavovaciu štúdiu ste mali ako rýchlo spravenú :-) ? A na požiadanie by mi ju mal spraviť projektant? My toto teraz riešime a už nechceme žiadne zdržovačky :-(
Odpovedať
nie každý robí projektant robi aj zastavovaciu studiu....mali sme ju spravenu asi za 2 tyzdne, lebo sme už mali vsetky potrebne podklady k tomu....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?