Súhlasy dodávateľov inžinierskych sietí bez projektu?

Pekný deň, dúfam, že to napíšem zrozumiteľne. Máme hotový projekt domu, ale len základ, projekty sietí riešime individuálne, to nám náš projektant nerobil. Zatiaľ máme projekt elektriny, pracuje sa na vode, ešte bude plyn. Môžeme teda už s tým, čo máme žiadať o vyjadrenie od dodávateľa elektriny, ktoré treba k vybavovaniu stavebného povolenia? Alebo to musíme mať na komplet všetky projekty sietí a potom začať vybavovať vyjdrenia? Prípadne aké iné "papiere" už môžme začať vybavovať, ak teda ešte nemáme komplet projekty sietí? Ďakujem za rady.
Odpovedať
@iffka11 pre kazdeho dodavatela potrebujes iba jeho cast. Na distribuciu el musis najprv poziadat o bod pripojenia a podmienky a tak projektant vie urobit VN pripojku ktoru potom davas na posudenie. Aspon VSD to tak ma. S nimi kazdy krok sme riesili elektronicky. Na vodarnach som na mieste vyplnila tlacivo, odovzdala projekt a cakala 30 dni na vyjadrenie. Plyn sme neriesili ale predpokladam ze podobne.
Odpovedať
Na inzinierske siete je vždy potrebný projekt sieti. Je potrebné viacej vyjadrení napr od pamiatkového úradu, životné prostredie... Na príslušnom úrade vám povedia aké vyjadrenia budete potrebovať pripadne to je napísané aj v žiadosti o stavebné povolenie.
Odpovedať
my sme pred vianocami vybavovali. elektrikari (ssd) hned dali bod napojenia, takze az bude projekt elektriny, tak netreba spatne za elektrikarmi, ze je to v tom vyjadreni napisane, ze to sluzi aj na stavebne povolenie. kuknite si od svojho dodavatela elektriky. vodu a kanalizaciu sme davali spatne do sevaku, teda len vodu, lebo kanalizaciu nam nateraz zamietli, tak len kukli kanalizaciu a zber dazdovej vody. tam sme davali dalsiu ziadost a ten projekt. to iste pri plyne (ti nam to nakoniec spravili na pockanie, lebo som im neposlala cely projekt len ten popis :-D ) plus vyjadrenie telekom treba k stavebnemu. @kssg5 nam ziadne papiere od pamiatkarov nebolo treba a ani dalsich uradov. staviame ale v ulici, kde uz vsetci susedia byvaju, dokonca sa upustilo aj od ustneho pojednavania kvoli tomu. akurat cakame na posledne prebratie stavebneho a bude plynut 15dnova lehota. dost nam to prekazila aktualna situacia, kedze sme ziadost o stavebne podavali pred vianocami.
Odpovedať
@leatea všetko záleží od stavebného úradu aké vyjadrenia bude potrebovať. Čo stavebný úrad, to iné požiadavky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?