Stavebne povolenie, umrtie jedneho zo stavebnikov

Vedeli by ste poradit, ci je v pripade umrtia jedneho zo stavebnikov (majitelov stavebneho povolenia) potrebne riesit zmenu v stavebnom povoleni? Vopred dakujem za kazdu odpoved.
Odpovedať
@jiro myslím, že by sa to malo vyriešiť v pojednávanke po nebohom a s pojednavanķou ísť na SU.
Odpovedať
Nazdar Maš dve možnosti , ak mas stavebné povolenie a stavies a niekto zomrie zo stavebníkov tak sa nič nedeje. a teraz papierovo ked budes kolaudovať tak musiš ma vlastnicky vztah ku stavbe a to zmluvne alebo ak si poručiteľ tak z dedickeho konania
Odpovedať
Treba postupovat tak ako pisal tibo ale nemal by to byt nejaky problem.
Odpovedať
@jiro oznámiš SÚ, že došlo k zmene jedného zo stavebníkov z dôvodu jeho úmrtia a doložíš kópiu úmrtného listu.. Pokiaľ do kolaudačného konania nebude skončené dedičské konanie, SÚ si na prísl. Okr. súde vyžiada potenciálny okruh dedičov ako ďalších účastníkov kolaud. konania a to v prípade, keď nebohý mal vo vlastníctve pozemok pod stavbou, alebo bol podielovým spoluvlastníkom.. Účastníkom kolaud. konania sú aj vlastníci - spoluvlastníci pozemku pod stavbou. Preto by bolo dobre, keby sa dediči v dedičskom konaní dohodli na tom, že výhradným vlastníkom pozemku pod stavbou a vlastníkom rozostavanej stavby bude žijúci stavebník..
Odpovedať
Dakujem za vsetky rady, pomohli. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?