Stavebné povolenie pre prístrešok nad terasou nad 25m2

Zdravím Vás, Budúci rok by sme si chceli pri bytovom dome postaviť drevený prístrešok o rozmere 4m*11m. Ktorý by bol pripevnený o múr. Jedná sa o bytový dom, v ktorom máme spodný byt s okolitým pozemkom. Nad nami sú ďalšie dva byty. To že na to potrebujem stavebné povolenie je mi úplne jasné a našiel som o tejto téme veľa debát. Avšak nikde som nenašiel čo to všetko obnáša vybaviť stavebné povolenie na takúto stavbu. Našiel som kopec článkov čo všetko treba doložiť pre stavebné povolenie keď idem stavať dom. Ale nikde som nenašiel informácie či existuje aj nejaké iné (odľahčené stavebné povolenie) pre také jednoduché stavby (prístavby) ako je drevený prístrešok. Je potrebné doložiť kopec príloh, s ktorých je mnoho logických avšak napr. tieto mi prídu pri stavbe prístrešku nelogické: - Súhlas vodární o pripojení stavby na kanalizáciu a vodu. - Súhlas elektrární s pripojením stavby do siete. - Súhlas plynární s pripojením objektu na plynovú prípojku - Vyjadrenie správcu cesty a dopravného inšpektorátu. - Súhlas obce alebo mesta s malým zdrojom znečistenia ovzdušia, za ktorý sa pokladá aj kotol. Potrebujete k nemu doložiť plynofikáciu domu . Moja otázka vlastne znie, či aj keď budem vybavovať stavebné povolenie na spomínaný prístrešok, toto všetko potrebujem doložiť napriek tomu, že to nemá význam? Alebo na tom SU mi povedia, že toto a tamto netreba, stačí Vám doložiť nasledovné. Ďakujem za každú radu. Pekný deň
Odpovedať
Profilova fotka
@borly nie je to celkom spávne a ani vyjadrenia nie sú zbytočné, hlavne budete potrebovať projekt a v zmluve si zaviažte projektanta aby potrebné vyjadrenia k povoleniu zabezpečil. Dozorujem projekt chaty, kde sused najskôr si dal urobiť projekt, potom vypílil stromy lebo to architekt potreboval a potom zistil, že na pozemku sú IS, pre ktoré to nmôže postaviť.
Odpovedať
@borly Neexistuje odľahčené stav. konanie, jedine ohlásenie drobnej stavby. Ale keďže ide o prístavbu, tak stav. úrad bude vyžadovať stavebné konanie a stav. povolenie. Aké všetky prílohy bude požadovať ti povedia na stav. úrade. Treba najprv spraviť projekt a s projektom ísť na SÚ. Tam ti dajú štandardný zoznam príloh, kde môžu upustiť od niektorých položiek.
Odpovedať
Byt na prízemí bytového domu so zahradkou. Zistili ste až teraz, ze pre susedov nad vami ste ako vo výklade? Je mi jasne na co ten pristresok chcete a hlavne kvôli chládku to nebude 🙂 4x11 to je skoro cela obvyklá plocha "zahrady", videl som dokonca aj menšie koterce. Mňa by len zaujímalo, ci na tom dvore este ostane kusok trávy a ako bude ten prilepok na tej bytovke vo finále vyzerať. Veľa šťastia pri riešení povolenia a nech sa realizacia zdari k vasej spokojnosti 🙂
Odpovedať
@borly dalsia vec je to urobit na ohlasku drobnej stavby, cize na 2x.. Neviem ale ci by to preslo, ci je to mozne 🙃.. 4x6, na druhy raz 4x6 a pripojis k existujucej..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím, ďakujem za rady. Povolenie mám vybavené, nemal som čas vybavovať to sám, tak som si najal človeka čo mi to povolenie so všetkými záležitosťami vybavil. Stavať plánujem tento rok.
Odpovedať
@robo91 Zdravím Robo, dosť uštipačná odpoveď, ktorá mi vôbec v ničom nepomohla. Prosím Vás zdržte sa takýchto odpovedí, Ľudia sa tu snažia radiť si navzájom a odpovede Vášho typu to tu len celé spamujú a potom 3/4 fóra musím rolovať a filtrovať presne takéto odpovede. Keď nechcete pomôcť tak radšej nič nepíšte. A k Vašej otázke: veľkosť pozemku okolo bytu je 415m2 takže áno ostane mi ešte aj "kúsok trávy" Pripájam výkres z projektu ako ten "prílepok" bude umiestnený.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?